Close button

Рейтинг Doing Business: Україні прогнозують підйом

Рейтинг Doing Business: Україні прогнозують підйом

Україна може поліпшити свої позиції і піднятися на 10-20 сходинок у рейтингу від фахівців світового банку Doing Business 2021, який характеризує легкість ведення бізнесу в країні. Минулого року Україна посіла 64 позицію серед 190 країн-учасниць, повідомляє прес-служба Мінекономіки, повідомляє UBR.

"Doing Business. є одним з найвпливовіших рейтингів, який служить додатковим маркером для інвесторів. В цьому році, незважаючи на вплив і наслідки covid 19, ми продовжили працювати над важливими законодавчими змінами, які роблять інвестиційну діяльність легшої, захищеною та привабливою ", - розповів міністр економіки Ігор Петрашко.

Читайте також: Банки збільшили прибуток: рейтинг лідерів

За його словами, поліпшені позиції України дасть позитивний сигнал новим інвесторам.

Протягом програмного періоду (з травня по травень кожного року) експерти світового банку визначають рейтинг країн за 10 індикаторах. Зміна позиції України в рейтингу буде залежати від:

  • кількості змін;
  • динаміки досягнень інших країн;
  • наявності змін в методології рейтингу.

"Мінекономіки проаналізувало понад 30 законодавчих змін, які були впроваджені в Україні за програмний період і можуть вплинути на рейтинг країни в цьому році. Загалом, за всіма 10 компонентами Україна демонструє суттєвий прогрес ", - додав міністр.

Також він зазначив трійки найбільш результативних оновлення:

  • сфера захисту міноритарних інвесторів від зловживань з боку власників контрольних пакетів акцій може поліпшити рейтинг за відповідним компоненту на 50 позицій;
  • спрощення реєстрації ТОВ - додатково 15 позицій за цим компонентом;
  • спрощення процедури оформлення банкрутства України претендує на 60 додаткових ступенів.

"Наша мета - не конкретний зростання показника України в конкретному році. Ми прагнемо до сталого розвитку підприємництва та постійного зростання інвестиційної привабливості країни ", - розповів заступник міністра економіки Дмитро Романович.

При цьому уточнюється, що підрахунки експертів Мінекономіки проводилися без урахування показників зростання інших країн у рейтингу, а також нинішніх планових оновлень критеріїв оцінки показників, від яких також залежить динаміка просування України.

Раніше представник МВФ в Україні Йоста Люнгман пояснив прогноз фонду щодо падіння ВВП України на 8,2% слабким запасом накопичень українських домогосподарств і обмеженої фіскальної підтримкою економіки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics