Close button

Mastercard змінить правила конвертації валют

Mastercard змінить правила конвертації валют

З 11 серпня при використанні карт Mastercard в доларах або євро для оплати товарів і послуг в інших валютах витрати будуть враховуватися за курсом на день платежу. Зараз остаточна сума закупів списується через один три дня, повідомляє РБК.

Міжнародна платіжна система Mastercard з 11 серпня почне проводити конвертації валют по картах в євро і доларах у день проведення операції. Про це йдеться в бюлетені платіжної системи від 16 червня, справжність документа підтвердили три джерела на платіжному ринку.

Зараз конвертація при купівлі товарів у валюті, відмінною від тієї, в якій випущена карта, відбувається за курсом платіжної системи на дату клірингу операції (розрахунку між банками), тобто курс діє на дату через кілька днів після проведення платежу. Через це клієнт може зіткнутися зі списанням більш значної суми за товар або послугу, ніж він припускав заздалегідь, якщо курс валют за цей час зміниться в несприятливий бік.

У листі Mastercard вказується, що платіжна система впроваджує зміни для поліпшення споживчого досвіду, забезпечуючи прозорість курсу обміну валюти.

Хто отримає вигоду

Банкіри говорять, що "нові правила вигідні клієнтам, які роблять покупки за кордоном у валюті, відмінною від долара або євро, і оплачують доларової або єврової картою. Вони зможуть подивитися курс конвертації платіжної системи та оцінити розмір своїх витрат на конвертацію на дату проведення операції ". Також зміни будуть корисні магазинам та іншим підприємствам, де клієнт платить картою: для них курс також буде прозорим.

Євгенія Чернишова

Новини

Популярні теми форуму

analytics