Close button

Ізраїль вводить посилений карантин

Ізраїль вводить посилений карантин

Заради боротьби з вірусом SARS cov 2 в Ізраїлі по вихідних будуть закрито більшість магазинів, ринки та музеї. Після травневого ослаблення жорстких обмежень в країні відмічен сплеск нових заражень, повідомляє DW.

Уряд Ізраїлю в ніч на п 'ятницю, 17 липня, погодило посилення заходів, націлених на боротьбу з коронавірусом SARS cov 2. Нововведення будуть діяти по вихідних і припускають закриття магазинів (за винятком продовольчих і аптек), торгових центрів, ринків під відкритим небом, перукарень, книжкових крамниць і музеїв. Крім того, ресторани зможуть працювати тільки на доставку страв, а з 24 липня буде закрито доступ на пляжі. Влада також узгодили заборону збиратися групами понад 20 осіб на свіжому повітрі і понад 10 - в приміщеннях. При цьому обмежень на пересування не буде.

Прем 'єр-міністр Біньямін Нетаньяху напередодні засідання заявив, що зробить усе можливе з метою уникнути загального локдауна. Він визнав, що у влади "трохи можливостей" для маневру. Узгоджені Урядом заходи вимагають схвалення парламенту.

В Ізраїлі вірус виявлено в 46 059 осіб, 384 хворих з covid 19 померли, 20 370 одужали, випливає з даних Міністерства охорони здоров 'я. Влада країни в середині березня ввели жорсткі обмежувальні заходи, щоб припинити поширення інфекції. Зокрема, поїздки на роботу були дозволені лише зайнятим в критично важливих галузях. За офіційними даними, рівень безробіття в квітні підскочив до 27 відсотків, зараз він становить близько 21 відсотка.

Обмеження ослабили наприкінці травня. Однак після сплеску нових заражень влада розпорядилася тимчасово закрити ряд закладів, включаючи спортивні комплекси, нічні клуби і бари.

В останні дні в країні проходять акції протесту. Серед іншого, демонстранти ставлять під сумнів ефективність зусиль Кабінету Міністрів з протидії пандемії в умовах зростання числа інфікованих.

Новини

Популярні теми форуму

analytics