Close button

Топ-менеджер Exxon і Shell очолив дивізіон Нафтогазу

Топ-менеджер Exxon і Shell очолив дивізіон Нафтогазу

Група Нафтогаз призначила директором зі стратегічних проектам дивізіону "розвідка та видобуток" Максима Вітик, який має більш ніж 20-річний досвід роботи в найбільших нафтогазових компаніях світу, повідомляє Oilpoint.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби групи.

"Ключовим завданням Максима Олеговича стане розвиток стратегічних напрямків діяльності Нафтогазу, спрямованих на збільшення ресурсної бази вуглеводнів компанії та України. За довгі роки роботи в ExxonMobil і Shell він отримав track record щодо впровадження проектів з розвідки і видобутку нетрадиційного газу, освоєння морського шельфу, організації успішних партнерств з нафтогазовими гігантами, в тому числі, з урядами країн. Це саме той досвід, який сьогодні потрібен Нафтогазу для виконання стратегічних завдань, поставлених нашим акціонером - державою ", - зазначив Олександр Романюк, директор дивізіону" розвідка та видобуток "групи Нафтогаз.

Повідомляється, що Максим Вітик має ступінь кандидата геолого-мінералогічних наук, який він отримав у Львівському інституті горючих копалин НАН України. Вивчав технічні науки в університеті Калгарі (Канада) та політехнічному університеті Вірджинії (США). Має два міжнародних патенту у сфері розвідки вуглеводнів і понад 40 наукових публікацій.

"Ключові етапи кар 'єри менеджера припадають на роботу в підрозділах ExxonMobil в США (сукупно - 7 років), а також у підрозділах Shell у США, Нідерландах, Україні, Росії та Єгипті (14 років). У цих компаніях Максим пройшов шлях від спеціаліста з геології до керівника масштабних проектів з розвідки та видобутку, а також розвитку бізнесу ", - йдеться в повідомленні прес-служби.

"Радий повернутися в Україну і стати частиною команди Нафтогазу, який сьогодні перезавантажує підходи до розвідки і видобутку газу в країні. Поставлені компанією завдання для мене є не тільки професійним, але і особистим викликом, адже мова йде про енергонезалежність України ", - підкреслив Максим Вітик.

Новини

Популярні теми форуму

analytics