Close button

Податкова підбила підсумки деклараційної кампанії 2020

Податкова підбила підсумки деклараційної кампанії 2020

Державна податкова служба оголосила про те, що завершилася кампанія декларування доходів, які українці отримали в 2019 році. У зв 'язку з карантинними обмеженнями термін подачі декларацій був продовжений до 30 червня. При цьому останній термін сплати податків - 30 вересня, повідомляє Maanimo.

З початку року в контролюючі органи громадяни України подали майже 505 тисяч декларацій про майновий стан і доходи.

Сукупний задекларований дохід становив 94,5 млрд грн, що майже на 11 млрд грн, або на 13% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Найбільші суми задекларовані платниками податків Києва (43,5 млрд грн), Дніпропетровської (7,5 млрд грн), Київської (5,3 млрд грн), Харківської (4,6 млрд грн) і Одеської (4,3 млрд грн) областей.

Суттєво зросли обсяги сплати податків у Дніпропетровській (+71,5 млн грн), Київської (+37,8 млн грн) та Львівській (+27,2 млн грн) областях.

Податкові зобов 'язання з ПДФО визначені у сумі 2,7 млрд грн, з військового збору - 400 млн грн. У ДПС зазначили, що надходження ПДФО - це один з резервів наповнення місцевих бюджетів, і від цих коштів залежить формування соціальної політики регіону.

Нагадаємо, Державна податкова служба розмістила на офіційному сайті безкоштовний "програмний реєстратор розрахункових операцій (тестова версія)" і пропонує перевірити його функціональність.

Ксенія Хижняк

Новини

Популярні теми форуму

analytics