Close button

Робота в Європі: заробітчани полетять в Естонію

Робота в Європі: заробітчани полетять в Естонію

Працівники з України 21 липня спеціальним рейсом, організованим сільськогосподарської торговою палатою Естонії, прибудуть в Таллінн, повідомляє UBR.

170 українців прилетять для роботи у сферах тваринництва та садівництва, повідомив член правління палати вахур tynissoo місцевому виданню Err.ee.

"Коли літак приземлиться, роботодавці повинні зустріти своїх працівників, які повинні будуть відразу ж відправитися здавати тести на коронавірус", - розповів естонський чиновник.

За його словами, після тесту працівники проведуть два тижні на карантині за місцем проживання. Після закінчення терміну ізоляції робочі пройдуть ще одне дослідження і тільки після отримання результатів вони зможуть приступити до роботи. У разі позитивного результату на тест робітники з України залишаться на карантині і зобов 'язуються зв' язатися з місцевим сімейним лікарем. Tynissoo додав, що після припинення регулярних рейсів багато хто, хто був готовий вже приїхати в Естонію, тепер перебувають в стані очікування. Які прибувають спеціальним рейсом працівники повинні приступити до роботи на початку серпня.

"Як можна швидше слід привезти українських працівників з Києва", - зазначив він.

При цьому уточнивши, що ситуація з українськими заробітчанами весь час змінюється. 16 липня було понад 200 охочих, але потім один роботодавець відмовився. У той же час він не виключає, що до наступного тижня літак, розрахований на 215 пасажирів, буде заповнений повністю.

Читайте також: як українські заробітчани впливають на економіку Польщі

Новини

Популярні теми форуму

analytics