Close button

Відомий виробник автодисків на межі банкрутства

Відомий виробник автодисків на межі банкрутства

Компанія BB Kraftfahrzeugtechnik не змогла пережити зупинку виробництва та падіння попиту на світовому ринку, повідомляє Autoua.net.

Німецька компанія BB Kraftfahrzeugtechnik AG, один з провідних світових виробників автомобільних колісних дисків для автоспорту, сторінка OEM замовників і роздрібних покупців, опинилась на грані банкрутства. За інформацією видання Autoevolution, в окружному суді Німеччині Зареєстровано позов, в якому виробник визнає, що не може продовжувати операційну діяльність і обслуговувати рахунки. Сума заборгованості не називається.

Це не перший подібний позов з моменту заснування BB Kraftfahrzeugtechnik AG в 1970 році. У лютому 2007 року різке зростання цін на алюміній і багатоденна страйк у Гвінеї, що є найбільшим постачальником алюмінію в світі, призвели до того, що BB оголосила себе банкрутом і подальшому продажу. У тому ж році BB була куплена бельгійської холдингової промислової компанією Punch International NV, а в 2015 році, після чергового оголошення про банкрутство, основним акціонером компанії стала південнокорейська Асоціація NICE Holdings Co Ltd. На думку фінансових аналітиків, цього разу справа закінчиться реструктуризацією компанії.

У 1972 році BB розробила збірний колісний диск, який знайшов широке застосування в автоспорті. Він складається з окремого диска, зовнішнього обода і маточини колеса, які з 'єднані між собою титановими болтами. Диски німецької марки встановлюють на автомобілі BMW, Audi, Mercedes-Benz, Porsche, Ferrari, Maserati, Rolls-Royce, Jaguar і Volkswagen. Не так давно BB уклала контракт на постачання алюмінієвих колісних дисків з американським чемпіонатом NASCAR.

Новини

Популярні теми форуму

analytics