Close button

Еліта РФ отримала вакцину від covid 19, - Bloomberg

Еліта РФ отримала вакцину від covid 19, - Bloomberg

Десятки представників Російської ділової та політичної еліти отримали доступ до експериментальної вакцині проти covid 19 ще в квітні 2020. Вакцина може викликати побічні ефекти, повідомляє РБК-Украина.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

За інформацією агентства, вакцина була розроблена інститутом ім. Гамалії в Москві. Прототипом є вірусна векторна вакцина, заснована на людському аденовірусі - вірусі застуду - зі злитими з білком шипа SARS cov 2, щоб стимулювати імунна відповідь.

Програма, в рамках якої бізнесменам урядовим чиновникам була надана можливість добровільно брати участь в прийомі доз експериментальної вакцини, є законною, але тримається в секреті, зазначає агентство.

За словами дослідника, знайомого з програмою, до неї було залучено декілька сотень людей. Агентство Bloomberg підтвердило десятки, але жоден з них не дозволив опублікувати їхні прізвища.

Водночас директор Національного дослідницького центру епідеміології та мікробіології ім. і. Гамалії Мінохоронздоров 'я Росії Олександр Гінцбург заявив, що не знає про доступ російських політиків і бізнесменів до Російської вакцину від covid 19.

"Ничего не знаю про великих (бізнесменів. - ред.), и про дрібних теж", - сказав Гінцбург агентству "Інтерфакс".

Один з топ-менеджерів, який брав вакцину, сказав, що у нього не мають побічних ефектів. Він сказав, що вирішив ризикнути брати участь в експерименті, щоб жити нормальним життям та проводити ділові зустрічі. Інші учасники повідомили про лихоманці і м 'язових болях після отримання уколов.

Деякі керівники великих компаній заявили, що відмовилися від пропозиції, оскільки вакцина все ще потребує у тестуванні і ще не підтверджена як безпечна. Один бізнесмен заявив, що він відмовився від участі після того, як його лікар сказав йому, що буде потрібно хоча би рік, щоб зрозуміти ризики.

Російська вакцина схожа на вакцину, розроблювану китайською компанією CanSino Biologics, яка вже знаходиться на другій стадії випробувань з подальшими планами в Канаді.

Новини

Популярні теми форуму

analytics