Close button

Коронавірус неможливо зупинити в окремих регіонах України

Коронавірус неможливо зупинити в окремих регіонах України

Епідемія коронавірусу в Україні починає стабілізуватися, кількість нових заражених до кінця тижня, 24 липня, буде коливатися в межах 518 1050 (минулого було 598 910. - Ред). В середньому число нових інфікованих складе 763 випадку. Смертність зменшиться і вийде на рівень 13-17 випадків на добу (біло 17-22 людини. - Ред). Найбільше хворих, як і в попередні тижні, будуть фіксувати на Львівщині, Закарпатті та в Києві, повідомляє Обозреватель.

Такий прогноз робочої групи Національної академії наук з математичному моделюванню проблем, пов 'язаних з епідемією коронавірусу SARS cov 2 в Україні, дав OBOZREVATEL віце-президент НАН, доктор фізико-математичних наук Анатолій Загородній.

Ситуація поліпшується, але не скрізь

"Аналіз статистичних даних свідчить, що ситуація по Україні виглядає стабільною, Проте статистика за останній тиждень демонструє нейтральну тенденцію. В окремих регіонах епідемію зупинити поки не вдалося. Збільшення кількості хворих на ймовірно у Вінницькій, Івано-Франківській, Одеській, Харківській областях і в Києві ", - зазначив академік.

xhy5xi7r9v_big.jpg

Динаміка зміни кількості нових інфікованих, тих, хто видужав, і активних інфікованих за день

pnb0kp5p8__big.jpg

Частка летальних випадків серед нових хворих (до даних застосовано 7-денне зважене середню)

За його словами, однією з тенденцій епідемії в Україні є те, що кількість нових одужавших коливається, а різке зростання одужань припинився.

Srednenedelnoye число нових інфікованих станом на 17 липня вийшло на рівень 745 випадків і 16 смертей (на три менше, ніж на попередньому тижні).

2qnvjkfc8z_big.jpg

Вікова структура хворих за результатами хвороби

saxcrwf7_1_big.jpg

Прогнозні значення нових інфікованих в день для регіонів України

"Серед виявлених випадків знижується рівень смертності. Можливо, це пов 'язано із зростанням ефективності виявлення хворих, ефективністю лікування або сам вірус мутував ", - додав Загородній.

З докладним аналізом статистичних даних та прогнозом перебігу епідемії можна ознайомитися на сторінці НАН України.

Галина ostapovets

Новини

Популярні теми форуму

analytics