Close button

Анонсований масштабну кризу економіки в усьому світі

Анонсований масштабну кризу економіки в усьому світі

Глава BNP Paribas Asset Management, одній із найбільших інвестиційних компаній Європи, Фредерік zhanbon попередив інвесторів про те, що світовій економіці загрожує наступ широкомасштабного економічної кризи, повідомляє Страна.ua.

Це загрозу він охарактеризував як "мати всіх рецесій", цитує банкіра Financial Times.

Він зазначив, що пандемія коронавірусу covid 19 призвела до дуже суттєвого падіння ділової активності практично у всіх країнах світу. На думку zhanbona, так зване V-подібне відновлення економіки сьогодні є малоймовірним.

Опитування, проведене минулого місяця інститутом CFA, асоціацією фахівців з управління інвестиціями, показав, що їх члени стурбовані кількома роками стагнації і величезним ризиком неправильної оцінки активів, оскільки Фондові ринки стають все більш роз 'єднаними з економічною активністю після пандемії.

"На нашу думку, відновлення буде більше U - образним (із т. з тривалим" плато "в нижній фазі кризи - ред.), ніж V-подібним в більшості країн", - сказав zhanbon. Також не виключається і W - образна форма.

Він додав, що бурхливе зростання на фондових ринках після обвалу в березні не відображає ситуації в економіці. Він припускає, що Фондові ринки відновилися занадто швидко, так як інвестори не врахували ризик другої хвилі коронавірусу. Zhanbon вважає, що інвестори, особливо Роздрібні, скуповували акції через синдром упущеної вигоди (fear of missing out) і низьких ставок за облігаціями. В BNP Paribas Asset Management вважають, що протягом наступних кількох місяців інвесторам необхідно бути обережними.

У замітці минулого тижня аналітики Bernstein Research заявили, що з урахуванням того, що фондовий ринок в УА досяг нової рекордно високої оцінки, його дані припускають, що інвестори були надмірно "бичачими" (що розраховують на зростання акцій).

"Тим не менш, в даний час ліквідність перевершує" фундаментальні "і оціночні показники, тому було б сміливо робити ставку проти цього ринку (тобто бути" ведмедями ", грати на пониження поточних курсів акцій - ред.). Більше того, в середньостроковій перспективі у власників активів може бути мало вибору, Окрім як розподіляти кошти на акції ", - говорять аналітики.

При цьому zhanbon припустив, що, хоча поява ефективної вакцини проти covid 19 "може змінити картину" з точки зору економічних перспектив, в даний час "вірус все ще прогресує", особливо у США, Південній Америці та деяких частинах Азії.

"Для того, щоб відновлення було дуже, дуже сильним, ми повинні мати удачу, хорошу політику і хорошу поведінку населення у відповідних країнах", - сказав він.

Також глава BNP Paribas Asset Management повідомив, що в його компанії є "надмірна позиція в акціях ринків, що розвиваються і боргах ринків, що розвиваються".

Новини

Популярні теми форуму

analytics