Close button

Енергетичний комітет не підтримав продовження "зеленого" тарифу

Енергетичний комітет не підтримав продовження "зеленого" тарифу

Комітет Верховної Ради з питань енергетики і ЖКГ не підтримав правку про продовження терміну дії "зеленого" тарифу, мінімум, на два роки, повідомляє Oilpoint.

За включення правки проголосувало всього 6 членів комітету.

Як повідомляв OilPoint, раніше про продовження терміну дії угод про купівлю-продаж електроенергії з ВДЕ просили депутатів в листі американської торговельної палати в Україні, європейської бізнес-асоціації, Союзу українських підприємців, Американсько-української ділової Ради, CEO Club, а також української вітроенергетичної асоціації, українською асоціацією відновлюваної енергетики та Європейсько-українського енергетичного агентства.

"Забезпечити підтримку переважної більшості інвесторів можливе шляхом включення поправки про продовження на два роки дії угод про купівлю-продаж електроенергії з ВДЕ в разі зменшення тарифу на 15% сонячних проектів і на 7,5% для вітрових проектів, введених в експлуатацію 1 липня 2015 року - 31 грудня 2019 року", - йшлося у зверненні до Верховній Раді.

Нагадаємо, що на даний час проходить засідання комітету Верховної Ради з питань енергетики і ЖКГ розглядає правки до законопроекту No3658 про умови підтримки зеленої генерації.

Нагадаємо, що в комітет Верховної Ради України з питань енергетики і ЖКГ було подано більш ніж тисячу правок до законопроекту No3658 "про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії".

Верховна Рада скоротила до 14 липня, термін подачі правок та пропозицій до законопроекту No3658.

Новини

Популярні теми форуму

analytics