Close button

Розкритий невичерпний джерело води і нафти

Розкритий невичерпний джерело води і нафти

Вчені розкрили, що міжзоряний органическое вещество є невичерпним джерелом води і нафтових компонентів у космосі. На думку дослідників, саме при нагріванні сонцем воно могло стати причиною появи рясних запасів води і нафти на землі. Коротко про дослідженні, опублікованому в журналі Scientific Reports, повідомляється в прес-релізі на Phys.org, повідомляє Лента.ру.

Фахівці отримали аналог органічного речовини, що міститься в міжзоряних молекулярних хмарах. Для цього вони опромінили ультрафіолетом суміш з води, чадного газу та аміаку, імітуючи природний процес синтезу в умовах космосу. Після цього вони нагрівали суміш до температури 24 400 градусів Цельсія в комірці з алмазної ковадлом, здатної відтворити екстремально високий тиск.

В межах ста градусів Цельсія зразок був однорідним, Проте при підвищенні температури до 200 градусів розділився на дві фази. При 350 градусах і вище спостерігалося освіта великих крапель чистої води. Поряд з водою зразок виділяв нафтові з 'єднання, аналогічні тим, що містяться в сирої нафти.

Таким чином, міжзоряний речовина може бути джерелом води на землі, якщо воно знаходилося в межах снігового лінії - кордони в Сонячній системі, зовні якої летючі речовини перебувають в замерзлому стані. Крім того, воно ж могло сприяти виникненню великих запасів нафти в надрах планети, не пов 'язаних з діяльністю живих організмів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics