Close button

НАБУ і САП: в чому підозрюють екс-керівника Укравтодору

НАБУ і САП: в чому підозрюють екс-керівника Укравтодору

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) інкримінує екс-главі "Укравтодору" Славомиру Новаку отримання хабарів за продовження термінів ремонту автошляхів, повідомляє UBR.

"В. о. голови" Укравтодору "пропонував за певну винагороду продовжити договори, уникнути оплати деяких штрафних санкцій. На території Польщі створювалося підприємство, і за рахунок неправомірної вигоди, яка передавалася або через третіх юросіб, або готівкою, поповнювався статутний капітал підприємства ", - повідомив на брифінгу В. О. керівника САП Максим Грищук.

Він зазначив, що Новак також пропонував створити на території Польщі спільне підприємство з одним з міжнародних підрядників.

У свою чергу, за словами директора Національного Антикорупційного бюро Артема Ситника, в рамках слідства відпрацьовується, Вербек 270 млн як сума тендерів.

При цьому в антикорупційних органах заявляють, що у Новака є громадянство України та Польщі. Однак необхідності в його екстрадиції в Україну може і не бути - не принципово, на території якої країни буде проходити суд. Дії, які інкримінуються, спільно оцінені як українськими, так і польськими правоохоронними органами.

"В даний час йому пред 'явлено польською стороною підозри в рамках законодавства Польщі. Але інформація, яка отримана в рамках роботи спільної групи, також використана ", - підкреслив Грищук.

У свою чергу Ситник додав, що підозри українських правоохоронців направлені в Польщу для сповіщення підозр на території Польщі.

"Також деякі підозри, підготовлені польською стороною, передані нам, і ми вручаємо їх на території України", - розповів директор НАБУ.

Про затримання Новака, який також був міністром транспорту Польщі, раніше заявили в центральному антикорупційному бюро Польщі. Зазначалося, що Загалом затримано трьох осіб, підозрювані у корупції.

Пізніше в НАБУ повідомили, що спільно з САП, центральним антикорупційним бюро Польщі та окружної прокуратурою проводять санкціоновані обшуки у Києві, Львові, а також на території Польщі в рамках розслідування діяльності злочинного угруповання у сфері дорожнього господарства.

Читайте також: конфлікт Кадирова з Зеленським залагоджували у МВС

Олена buturlim

Новини

Популярні теми форуму

analytics