Close button

На горі Арарат знайдені сліди найдавнішої життя

На горі Арарат знайдені сліди найдавнішої життя

В Туреччині палеонтологи представили докази того, що найвища гора в цій країні, гора Арарат, до початку епохи міоцену стояла на березі моря или океана, повідомляє РГ.

Як повідомляє Daily Sabah, відкриття було зроблено завдяки туристам. Нещодавно мандрівники, які досліджували околиці гори Арарат в провінції ildyr, виявили цілу колекцію скам 'янілостей.

Знахідки були направлені на дослідження в університет iddyra і університет Ататюрка. Після ретельного вивчення зразків вчені прийшли до висновку, що виявлені скам 'янілості містять фрагменти листя стародавніх пальм, які зростали тільки біля моря.

Вік скам 'янілостей варіюється від 23 до 55 мільйонів років. На думку вчених, це доводить, що гора Арарат в той період часу перебувала на березі моря чи океану. Вода не відступала від її підніжжя як мінімум до миоценового періоду, який почався близько 23 мільйонів років тому.

Палеонтологи і самі вирушили на місце та оглянули місця, де мандрівники знайшли скам 'янілості. В результаті чого були виявлені додаткові зразки найдавніших рослин, які також виростали в прибережній смузі. Це лише зміцнило вчених у думки про правильність зроблених ними висновків.

Гора Арарат із засніженої вершиною є найвищою в Туреччині. Вона приваблює безліч туристів. Ця гора відома за біблійним сказань. Легенда свідчить, що саме до неї пристал Ноїв ковчег.

Новини

Популярні теми форуму

analytics