Close button

Шевченко розповів про способи розвитку кредитування

Шевченко розповів про способи розвитку кредитування

Новопризначений голова НБУ Кирило Шевченко бачить серед способів сприяння розвитку кредитування зниження частки проблемних кредитів і поліпшення якості кредитних портфелів. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу НБУ, повідомляє УНН.

"Тому, яким я бачу способи сприяння розвитку кредитування? НБУ повинен допомогти збалансувати портфелі банків З одного боку, необхідно посилити роботу зі зниження частки проблемних кредитів у банківській системі і поліпшення якості кредитних портфелів банків. З іншого боку - обмежити використання довгострокових цінних паперів, які банки купують, використовуючи вільну ліквідність, замість кредитування підприємств ", - зазначив Шевченко.

Також за його словами, НБУ повинен продовжувати політику зниження облікової ставки, яка в підсумку призведе до здешевлення кредитів для кінцевого споживача, для кінцевого бенефіціара - позичальників банків.

"Ми можемо зробити дуже багато для того, щоб у цей непростий період коронакризу знизити тиск на банки. Наприклад, необхідно переглянути питання ефективності кредитних канікул. Адже в умовах зростання неплатежів за кредитами у банків зв 'язані руки в частині більш активної видачі доступних кредитів. Ці кроки дозволять підприємствам реального сектору економіки отримати підтримку - кредитну підтримку ", - підсумував голова НБУ.

Як повідомляв УНН, новопризначений голова НБУ Кирило Шевченко запевнив, що Нацбанк залишиться послідовним і пообіцяв колегам, що вони залишаться технократами в хорошому сенсі цього слова.

Антоніна Карташева

Новини

Популярні теми форуму

analytics