Close button

Робота за кордоном: які професії користуються попитом

Робота за кордоном: які професії користуються попитом

Попри те, що коронавірус все ще бушує, карантин в різних країнах світу поступово послаблюють. Економіки країн повертаються до звичного життя, й одразу ж почав "відтавати" і ринок праці. Україна – не виняток. І хоча карантин "вбив" кожну другу вакансію в Україні, на осінь, за словами експертів, роботодавці почнуть активно шукати співробітників, повідомляє Сегодня.

Ринок праці в різних країнах істотно відрізняється. Впливає на це багато чинників, починаючи від економічних і політичних і закінчуючи географічними. Тим не менш цікаво зіставити, які фахівці потрібні в Україні, а які – в сусідніх країнах.

Так, за даними сайту пошуку роботи Jooble, в топі затребуваних професій у нас в країні виявилися касири, водії (як водії таксі, так і далекобійники), бухгалтери, промоутери та охоронці.

Аналітики рекрутингового порталу grc.ua розповідають, що як і раніше, найбільшу кількість вакансій українські роботодавці розміщували у сферах ІТ, телеком, продажі, маркетинг, адмінперсонал, виробництво та ін.

"Аналіз вакансій, які розміщували зарубіжні європейські роботодавці протягом 2020 року і передбачали працевлаштування іноземців (українців, зокрема), показує, що хоча кожна країна має свої особливості, є і загальні тенденції. Так, наприклад, в ТОП-5 вакансій у всіх аналізованих країнах увійшли такі профсфери, як ІТ, телеком та транспорт. У більшості країн також фігурують виробництво і будівництво. Досить активний попит на робочий персонал", – зазначають аналітики.

Ми порівняли популярні професії в Україні та в кількох європейських країнах, а саме в Польщі, Німеччині, Італії, Чехії та Угорщині.

  • В Польщі роботодавці шукають електриків, сантехніків, опалубників, мулярів і різноробочих на виробництво. Також там існує попит на водіїв, представників сфери ІТ, бухгалтерів і будівельників.
  • В Німеччині шукають лікарів-інтернів, торгових представників, медсестер/медбратів, прибиральників та комірників. До речі, саме працівники медичної сфери в Німеччині одні з найбільш затребуваних.
  • В Італії список затребуваних фахівців відрізняється. Там шукають кухарів для дому, операторів колцентрів, консультантів із онлайн-продажу, журналістів і торгових агентів.
  • У Чехії потрібні оператори на виробництва, водії карів (машини на складах для перевезення різних речей, матеріалів тощо), електрики, торгові представники і слюсарі.
  • В Угорщині також потрібні електрики, охоронці, кухарі, менеджери з продажу і оператори в колцентри.

Як бачимо, попри відмінності, що в Україні, що в Європі потрібні представники робочих спеціальностей.

Анастасія Іщенко, Ігор Тимофєєв

Новини

Популярні теми форуму

analytics