Close button

Продукт, який лікує пошкоджені нерви

Продукт, який лікує пошкоджені нерви

Медики з США з’ясували, що у шкаралупі індійського горіха кешью є речовини, які відновлюють пошкоджені нерви людини, допомагають при розсіяному склерозі та інших захворюваннях, повідомляє НВ.

Згідно з результатами нового дослідження вчених з медичного центру Університету Вандербільда, шкаралупа горіха кешью може допомогти у лікуванні розсіяного склерозу і пов’язаних з цим захворювань центральної нервової системи.

Фахівці виявили, що хімічна сполука у цій шкаралупі сприяє відновленню мієліну, — речовини, яке формує захисну оболонку нервових волокон.

Руйнування мієліну у організмі людини може призводити до різних видів склерозу і захворювань центральної нервової системи.

«Ми розглядаємо це як захоплююче відкриття, яке пропонує новий напрямок у пошуках методів лікування, спрямованих на корекцію руйнівного впливу розсіяного склерозу та інших демієлінізуючих захворювань», — заявляють автори роботи.

Речовина у шкаралупі кешью називається анакардова кислота, і вчені припускають, що саме вона сприяє відновленню мієліну.

Дослідники протестували вплив шкаралупи кешью в експериментах з безпосереднім впровадженням активної речовини в клітини щурів, а також обробкою організму тварин цим з'єднанням.

Виявилося, що у всіх випадках речовина показало збільшення рівня мієліну і зниження паралічу нервової системи.

Недавно вчені з Університету Рочестера у США експериментально підтвердили, що клітини центральної нервової системи відновлюють мозок людини під час сну.

Ці клітини — мікроглії - є найбільш активними під час сну. Експерти проаналізували мозок мишей і визначили, що ці клітини відновлюють пошкоджені ділянки мозку після інсульту і інших серйозних хвороб.

Неправильну роботу мікроглії також пов’язали з порушенням структури мозку і появою серйозних захворювань начебто розладів аутистичного спектру, шизофренії і деменції.

«Це дослідження показує, що сигнали у нашому мозку, які модулюють стан сну і неспання, також діють як перемикач, який вмикає і вимикає імунну систему», — заявили вчені.

Костянтин Ценцура

Новини

Популярні теми форуму

analytics