Close button

14 звичок, які покращують стосунки

14 звичок, які покращують стосунки

Домовтеся зі своїм партнером про щоденне«провітрювання стосунків», повідомляє НВ.

Від чого на вашу думку залежить те, будуть стосунки щасливими чи ні? Напевно, у відповідях ви обов’язково б згадали про взаєморозуміння та взаємоповагу, схожість інтересів, вміння врегульовувати конфлікти, жартувати на одні і ті ж теми, весело проводити час, кохання врешті-решт.

Так, все це і багато іншого дійсно дуже важливо для побудови міцних гармонійних стосунків. Але є одна річ, про яку часто забувають — а вона має одне з ключових значень.

Звичка. Щоденна звичка.

Так, мова йде саме про неї. Навіть якщо ви мало не щодня приносите своїй коханій вишуканий букет квітів, але систематично «забуваєте» подякувати за смачно приготований обід, сприймаючи все як належне, будьте готові, що ця ваша звичка рано чи пізно зіграє з вами злий жарт.

Далеко не завжди для того, щоб покращити стосунки, необхідно наполегливо над ними працювати. Часом достатньо приділити увагу простим, буденним речам, таким як наші щоденні звички, щоб відчути різницю у взаєминах. Адже, пригадуєте народну мудрість: «Посієш звичку — пожнеш характер, посієш характер — пожнеш долю…».

--- Реклама ---

Саме тому я підготувала перелік з 14 звичок, які укріплюють і покращують стосунки.

1. Візьміть за звичку вітатися і прощатися з партнером не формально, наприклад, кивком голови чи кинувши чергове «привіт» або «бувай», а проговорюючи ті слова та побажання, які дійсно хочеться сказати. І про обійми не забудьте. Саме така проста звичка, як щиро вітатися чи прощатися, є ключиком для підтримки не лише емоційного, але й фізичного зв’язку.

2. Запитуйте, хоча б раз на день, чи ваш партнер потребує чогось. Що ви можете зробити для нього, щоб його день був більш успішним (щасливішим, радіснішим)? Це дуже прості запитання, які насправді показують, що ви думаєте про своїх коханих, цікавитесь їх потребами і хочете бути підтримкою.

3. Виробіть в себе звичку, якщо у вас її ще немає, говорити партнеру те, що вам потрібно, без критики та претензій. Акцентуючись на власних почуттях та потребах, а не тому, що партнер «повинен» та «зобов'язаний».

4. Домовтеся зі своїм партнером про щоденне «провітрювання стосунків». Тобто, знайдіть час, коли ви обоє зможете висловити одне одному те, що у вас назбиралося на протязі дня — чим ви не задоволенні, що вас дратує, засмучує і так далі. Ця звичка дозволить вам не накопичувати негативні емоції та переживання в стосунках, а вирішувати все «не відходячи від каси». Звичайно, правильно висловлювати свої почуття та претензії по відношенню одне до одного також потрібно вміти. Найпростіший варіант — традиційні, але дуже дієві «я-посилання».

5. Не лінуйтеся протягом дня давати знати своєму партнеру, що ви думаєте про нього. Але не переборщіть! В жодному випадку не будьте навязливими. Це навпаки відштовхує. Коротеньке смс, смішна картинка, скинута в месенджер, телефонний дзвінок в обідню перерву — цього цілком досить.

6. Говоріть дякую, навіть за найпростіші речі: смачний обід, прибиту поличку, прибрану кімнату, відремонтовані речі. Привід завжди знайдеться.

7. Візьміть за звичку не просто запитати, як справи у вашого партнера, а і що він чи вона відчувають щодо того, чим займаються. І не важливо, чи мова йде про новий проєкт на роботі чи про звичайні буденні речі.

8. Дивуйте одне одного. По-доброму, звичайно. Приємні несподіванки потребують не так багато часу на підготовку, проте, створюють відчуття романтичного настрою та свіжості стосунків надовго. Маленька записка від руки зі звичайнісіньким «я тебе кохаю» непомітно залишена в кишені коханого чи коханої, свіжозаварена кава на цей раз з корицею, а може з кардамоном, веселий малюнок під магнітиком на холодильнику і багато чого іншого — варто лише підключити свою фантазію та творчість, і щоденна рутина відступає.

9. Знаходьте час для гри разом. Це можуть бути настільні ігри або щось більш динамічніше, вибирайте з огляду на ваші уподобання. Під час гри ми дозволяємо собі розслабитись, подуркувати та й просто відпочити.

10. Немає такої пари, де б час від часу не виникали конфлікти. Візьміть за звичку давати зрозуміти своєму партнеру, що ви його чуєте, навіть, якщо ви сперечаєтесь. Чути — це не те саме, що слухати, чути — це приймати те, що у вашого партнера інше, відмінне від вашого бачення ситуації і намагання зрозуміти його позицію. Як би ви не конфліктували, завжди давайте зрозуміти партнеру, що ви любите, цінуєте та поважаєте його.

11. Вибачайтеся. Якщо ви дійсно заподіяли якусь шкоду своєму коханому чи коханій або просто були неправі, не бійтесь визнати власну помилку і щиро за це вибачитись.

12. Говоріть про ваше спільне майбутнє. Хоча, трішки не так — плануйте ваше спільне майбутнє разом.

13. Влаштовуйте час від часу побачення лише для вас двох. Неважливо, що ви вже в шлюбі енну кількість років, чи, навпаки, ви молоді батьки з маленькими дітьми — завжди є потреба кудись вибратись і згадати, що ми не лише (цілий список із зобов’язань і соціальних ролей), а ще й чоловік і жінка, які мають почуття одне до одного.

14. Говоріть компліменти! Це ніколи не буде зайвим. Тільки робіть це щиро і від усієї душі.

Наталія Гаєвська

Новини

Популярні теми форуму

analytics