Close button

Вінілові платівки перевищили продажі компакт-дисків

Вінілові платівки перевищили продажі компакт-дисків

Асоціація звукозаписної індустрії Америки (RIAA) опублікувала свій звіт за підсумками середини 2020 року про стан музичної індустрії. Серед цікавих відкриттів значиться, що продажі вінілових альбомів надали більше доходів, ніж продажі компакт-дисків вперше з 1980-х років, повідомляє Сегодня.

За звітом, вінілові продажі принесли тільки 232 мільйони доларів у першому півріччі 2020 року, а продажі компакт-дисків впали більш ніж на 47% в порівнянні з аналогічним роком до 129,9 мільйона доларів. Причиною різкого падіння інтересу до оптичних носіїв стало закриття магазинів роздрібної торгівлі та концертних майданчиків у зв'язку з коронавірусом.

У той же час продажі вінілових платівок, як і раніше становлять лише 4% від загальних доходів музичної індустрії за цей період. Все тому, що потокове відтворення музики продовжує залишатися рушійною силою індустрії. На частку стрімінгових сервісів припадають величезні 85% від загального доходу музичної індустрії в першому півріччі, або 4,8 мільярда доларів. Для порівняння, у першій половині 2019 року доходи склали 4,3 млрд доларів і 3,4 млрд доларів впродовж перших шести місяців 2018 року.

Тим часом загальна кількість платних музичних підписок в США зросла до 72,1 мільйона з 58,2 мільйона за той же період роком раніше.

Доходи музичної індустрії США у першій половині 2020 року

Доходи музичної індустрії США у першій половині 2020 року

Нагадаємо, що раніше раптово виріс попит на відеокасети VHS. У той же час в Китаї перевипустити "стародавній" касетний плеєр з Bluetooth 5.0.

Евген Опанасенко

Новини

Популярні теми форуму

analytics