Close button

Український бізнес чекає подорожчання долара

Український бізнес чекає подорожчання долара

На 2021 рік український бізнес закладає курс гривні до долара на рівні 29 грн/долар, що практично збігається з закладеним до проєкту держбюджету-2021 середньорічним курсом 29,1 грн/долар, повідомляє Сегодня.

Про це заявила виконавча директорка Європейської бізнес асоціації (ЄБА) Анна Дерев'янко.

При цьому дослідження ЄБА Global Outlook також показало, що 60% опитаних представників компаній-членів мають позитивні очікування щодо зростання бізнесу 2021 року. Торік таких було 77%, а 2018 року – 75%.

37% опитаних очікують 10% зростання доходів, а 28% – зростання на 10-20%. 60% опитаних компаній планують залишити штат в нинішньому складі, 28% – збільшувати, 12% – скорочувати. 54% опитаних планують збільшувати зарплату співробітникам.

Дерев'янко уточнила, що необхідність судової реформи вперше вийшла у вимогах бізнесу до уряду на перше місце, залишивши боротьбу з корупцією на другому місці. На третьому – необхідність стабільності в політичній площині і хороше управління.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Сергій Марченко розповів, яким буде курс долара 2021 року. При цьому він нагадав, що 2020 року бюджетний показник курсу долара довелося знижувати.

Ксенія Капустинська

Новини

Популярні теми форуму

analytics