Close button

Тихановська створює "уряд": перші призначення

Тихановська створює "уряд": перші призначення

Після зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макрона лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська почала формувати свій "уряд", повідомляє Сегодня.

Про її перші призначення повідомили 30 вересня о Telegram-каналі "Пул Першої".

"Режим Олександра Лукашенка не лише нелегітимний, він більше не справляється зі своїми завданнями. Ми не можемо не діяти і спостерігати, як країна все більше занурюється в кризу", – заявила Тихановська.

Отже юрист і правозахисник, заступник голови Білоруського Гельсінського комітету Гаррі Погоняйло, який серед іншого захищав в Білорусі журналіста Павла Шеремета, став представником Тихановської з прав людини.

А економіста і віце-президента Аналітичного центру CASE-Belarus Алеся Алехновича призначили представником з економічних реформ.

Тихановська обіцяла продовжити "об'єднання всіх демократичних сил білоруського суспільства".

Посилаючись на її прессекретаря Ганну Красуліну, агентство "Інтерфакс" повідомляє, що мова йде про формування команди Тихановської і цей процес узгоджено з Координаційною радою.

Нагадаємо, раніше в Україні висловили розчарування тим, що президент Білорусі Олександр Лукашенко вибрав Росію замість спроби врегулювати ситуацію в своїй країні за посередництва Києва.

Читайте також: В Беларуси закрывают оппозиционное СМИ

Новини

Популярні теми форуму

analytics