Close button

10 ефективних вправ для виправлення постави

10 ефективних вправ для виправлення постави

Виправити поставу буває не так просто, але результат вартий ваших часу і сил. Люди складають про когось свою думку, сприймаючи його пластику і поставу. Як ви тримаєте своє тіло? Правильна постава може буквально творити дива: жінці буває достатньо випрямити спину, груди направити вперед, підтягнути живіт - і фігура на очах стає стрункішою, повідомляє Econet.

Сутулість негативно відбивається на внутрішніх органах: якщо неправильна постава, розвиваються дисфункції легень, серця і діафрагми, а це шкодить диханню. Плюс, посилюється напруга в шийному відділі, що дуже погано для кровопостачання мозку.

Вправи для постави

№1. Беремо ремінець, робимо петлю (охоплення - по ширині плечей), заводимо руки назад. Надягаємо ремінець на зап'ястя і натягуємо петлю як би прагнучи розірвати її. Направляємо плечі назад і стягуємо лопатки. Руки вгору, в цей же час тягнемо їх назад, долоні лицем до лиця. Стоїмо рівно. Розслабляємо руки, виконуємо 5-7 разів.

10 ефективних вправ для виправлення постави

10 ефективних вправ для виправлення постави

№ 3. Стоїмо, переплітаємо пальці і витягуємо руки вперед долонями назовні. На вдиху піднімаємо їх нагору. Дихання рівне. Лікті втягнуті, пальці переплетені щільно. Вдих - прагнемо вгору, плечі вниз. Роблячи видих, опускаємо руки, міняємо переплітаємо пальці по-іншому і виконуємо дію знову.

10 ефективних вправ для виправлення постави

№ 4. Стоячи згинаємо ліву руку в лікті, заводимо долоню за спину і притискаємо до спини тильною поверхнею. Витягуємо вгору праву руку, розгортаємо долоню назад, згинаємо лікоть і зв'язуємо пальці у себе за спиною. Тиснемо пальцями одним на інший, при цьому направляємо назад ліве плече, а правий лікоть спрямовуємо вгору. Міняємо руки.

10 ефективних вправ для виправлення постави

№ 5. Стоячи заводимо руки за спину, щоб тильні поверхні долонь виявилися поверненими до лопаток. Вдихаємо. Видихаючи, відводимо руки з плечима назад і з'єднуємо долоні за спиною. Втягуємо лопатки і намагаємося поєднати долоні так, щоб вказівні і великі пальці в підставі притискалися один до іншого, а зовнішні поверхні долоні (від мізинця) натискали на хребет. Плавно опускаємо руки.

10 ефективних вправ для виправлення постави

№ 6. Стоїмо, ступні паралельні одна одній. Нахиляємося вперед в області таза, тулуб і ноги повинні сформувати кут 90 градусів. Ставимо долоні на опору і випрямляємо лікті. Тиснемо на опору і спрямовуємо назовні верх рук, трицепси спрямовані назустріч. Плечі спрямовані від голови, лопатки втягнуті. Проробляємо 5-7 разів.

10 ефективних вправ для виправлення постави

№ 7. Ставимо долоні на опору і робимо крок назад. Направляємо назад плечі, дивимося на стіну і виконуємо прогин у верху спини. Повертаємо передпліччя назовні. На видиху відводимо стегна назад, піднімаємо таз, а верх спини спрямовуємо до ніг. Фіксуємо це положення на 30-40 сек., Виходимо з нього і робимо знову.

№ 8. Лежачи на спині, ноги зігнуті, підошви трохи загорнуті всередину. Штовхаємося плечима від поверхні підлоги, піднімаємо таз і спину. Робимо прогин у верхній зоні спини і забираємо щиколотки долонями. Виконуємо вдих. Видихаючи, піднімаємо таз і спину максимально високо. Штовхаємося ступнями і спрямовуємо лопатки зі спиною вгору, щоб сформувати прогин у верхній області спини. Фіксуємо положення на 10-15 сек., Проробляємо знову.

№ 9. Підготуємо опору. Лягаємо на підставку так, щоб зробити прогин у верху спини - на осі лопаток. Без напруги в попереку.

№ 10. Складаємо покривало у вигляді гармошки, щоб воно могло підтримувати хребет і центр спини, виглядаючи на 3-5 сантиметрів з боків від хребетного стовпа. Ще одне покривало укладаємо під голову і шию, щоб опора виявилася на лінії тулуба. Лягаємо так, щоб опора піднімала центр спини, даючи звільнення грудини. Плечі і руки опускаємо на підлогу. Розслабляємо обидві сторони спини, руки, плечі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics