Close button

Вчені з'ясували, як уберегтися від старечого недоумства

Вчені з'ясували, як уберегтися від старечого недоумства

Вчені з Вищої школи суспільної охорони здоров'я Університету Піттсбурга провели дослідження, згідно з яким у літніх людей, які повідомляють про більш високий рівень соціальної активності в житті, більш стійка сіра речовина в ділянках мозку, що мають відношення до деменції, повідомляє Healthline.

Соціальна взаємодія для людей похилого віку з розладом когнітивних функцій, відіграє важливу роль у підтримці здоров'я певних областей мозку.

Дослідники використовували інформацію про соціальну активність 293 чоловік у віці 83 року. Учасники дослідження пройшли чутливе сканування мозку під назвою Diffusion Tensor Imaging MRI, яке мірило клітинну цілісність клітин мозку, що відповідають за соціальну активність. Дослідники виявили, що у людей з активною соціальною позицією краща мікроструктурна цілісність сірої речовини мозку, ніж у тих учасників, які ведуть пасивний спосіб життя.

Коли клітини мозку відмирають, розвивається деменція. Відповідно, дослідники прийшли до висновку, що соціальна і фізична активність знижує ризики розвитку деменції в літніх людей.

Не дивлячись на те, що дані для проведення дослідження зібрані до пандемії COVID-19, вчені підкреслюють важливість результатів дослідження в умовах карантинних обмежень. Універсальна соціальна ізоляція всіх літніх людей підвищує ризики розвитку деменція.

Новини

Популярні теми форуму

analytics