Close button

​Чи варто відмовитися від бюстгальтера?

​Чи варто відмовитися від бюстгальтера?

Під час самоізоляції у зв'язку з пандемією СOVID-19 багато жінок перестали носити бюстгальтер і відмовляються повертатися до носіння, здавалося, важливого предмету одягу в жіночому гардеробі. Жінки, які відмовилися від бюстгальтерів, аргументують своє рішення комфортом. Але перш ніж відмовитися від бюстгальтера, слід зважити всі за і проти, повідомляє Курс Украины.

Багато жінок цікавить питання, чи здатний бюстгальтер провокувати розвиток раку грудей. Доктор Аманда Ньюман з Жіночої організації охорони здоров'я Джин Хейлс зазначає, що немає ніякого зв'язку між носінням бюстгальтера і раком грудей. За її словами, бюстгальтер - це всього лише предмет одягу жіночого гардеробу, і відмова від його носіння не впливає на здоров'я жіночих грудей.

«Носіння бюстгальтера не запобігає і не збільшує ризику розвитку раку грудей. Немає наукових даних, що підтверджують це», - відповіла Аманда Ньюман.

У розділі, який руйнує міфи, на веб-сайті Австралійської ради по боротьбі з раком також зазначено про відсутність достовірних досліджень, які розкривають зв'язок між носінням або відмовою від бюстгальтера і розвитком раку грудей.

Також жінки цікавляться, чи зменшує провисання грудей носіння бюстгальтера. Нещодавно вчені з Університету Вуллонгонга провели дослідження жіночих грудей, згідно з яким відмова від носіння бюстгальтера не впливає на провисання грудей. Дослідники з'ясували, що провисання грудей, більше пов'язано з генетикою, гормонами, вагою і віком, ніж з носінням бюстгальтера.

Новини

Популярні теми форуму

analytics