Close button

Дослідження: У чому небезпека редагування генів ембріонів?

Дослідження: У чому небезпека редагування генів ембріонів?

Читати новину російською, повідомляє The New York Times.

Результати дослідження групи вчених з Колумбійського університету, опубліковані в журналі Cell, показали, що редагування генів технологією CRISPR може викликати серйозні зміни в людських ембріонах.

Вчені виявили, що інструмент для редагування генів під назвою CRISPR -Cas9, який в цьому місяці отримав Нобелівську премію з хімії, може викликати ненавмисні і небажані зміни в хромосомах. Дослідники під керівництвом Дітера Еглі використовували технологію редагування генів CRISPR на людських ембріонах в спробах відновити ген, що викликає спадкову сліпоту. Замість відновлення гена у них вийшло випадкове видалення або цілих хромосом, або їх великих фрагментів.

Згідно з дослідженням, технологія Crispr-Cas9, що застосовується до клітин для виправлення мутації, завдала генетичного каліцтва приблизно половині досліджених зразків. Доктор Еглі сказав, що поточне дослідження, вказує на те, що людський ембріон є унікальним в своїй поганій здатності виправляти розрив ДНК. За його словами, значення біологічного відкриття виходить за рамки дебатів з приводу використання CRISPR на ембріонах людей.

Новини

Популярні теми форуму

analytics