Close button

Вибори президента США: результати голосування (оновлюється)

Вибори президента США: результати голосування (оновлюється)

Читати новину російською мовою, повідомляє Курс Украины.

Виборчі дільниці в США закрилися після того, як жителі всіх штатів проголосували на виборах президента. Останніми проголосували Гаваї та Аляска - голосування там завершилося о 7 і 8 ранку за київським часом відповідно.

7 листопада

8:40 Байден лідирує в штаті Арізона, який віддасть переможцю гонки 11 голосів виборників, з 49,8% голосів. У Трампа в цьому штаті 48,7% голосів.

8:15 Джо Байден заявив, що за підсумками голосування розраховує отримати більше голосів вибірників, ніж необхідні 270 для перемоги.

"Поки ми не можемо виступити з заключним заявою про перемогу, але цифри не залишають нам сумнівів. Ми виграємо цю гонку. [...] Ми на шляху до того, щоб виграти більше 300 голосів виборників", - сказав Байден.

4:45 Президент США Дональд Трамп заявив, що його опонент на виборах, колишній віцепрезидент Джо Байден не повинен робити "неправомірні" заяви про перемогу до того, як закінчиться судовий розгляд.

"Джо Байден не повинен неправомірно претендувати на офіс президента. Я можу робити такі ж заяви. Судові розгляди тільки починаються", - написав Трамп.

3:07 Демократ Джозеф Байден майже на 20 тис. голосів випереджає у ключовому штаті Пенсильванія (20 голосів виборників) свого опонента - республіканця Дональда Трампа, чинного президента США. Такі оцінки наводить в п'ятницю телекомпанія CNN за результатами обробки 96% бюлетенів в цьому штаті.

6 листопада

12:15 - Повідомляється, що на цю мить Байден перехопив лідерство в штаті Джорджія, що може забезпечити йому перемогу в виборах. Залишилося підрахувати менше ніж 2% голосів, і повідомляється, що це бюлетені з дільниць, де традиційно голосують за демократів. Джорджія дасть Байдену +16 голосів вибірників, таким чином результати підрахунків в Неваді вже не матимуть вирішального значення.

Секретна служба США вже почала приготування, щоб оголосити Байдена переможцем виборів президента.

11:45 - Понад 150 тисяч бюлетенів, відправлених поштою, ще не доставили на місця для підрахунку. Вони знаходяться в пунктах обробки кореспонденції. У п'яти штатах, де ще триває підрахунок і відрив між кандидатами мінімальний, вони можуть кардинально змінити результат голосування. мова йде приблизно про 12 тисяч бюлетенів.

09:30 - Дональд Трамп виступив зі зверненням. Він заявив, що "виграє вибори з історично рекордними цифрами, якщо порахувати законні голоси", повідомив, що республіканці зберегли контроль над сенатом і звинуватив своїх супротивників у спробі "вкрасти вибори". Після цих слів промову глави держави перервали одразу кілька загальнонаціональних телеканалів США, а провідні телеканали повідомили телеглядачам, що змушені виправити чинного президента, адже ніяких доказів про масові фальсифікації виборів зараз не знайдено.

Влада штату Невада оголосила, що буде приймати бюлетені, надіслані поштою, до 10 листопада.

5 листопада

21:30 - Підрахунок голосів в Пенсільванії відновили. У штаті підраховано 88% голосів. Республіканець Дональд Трамп випереджає конкурента-демократа Джо Байдена на 114 тисяч голосів. До цього розрив становив 600 тисяч голосів.

Протестувальники серед прихильників Джо Байдена збираються біля Білого Дому і "прикрашають" по своєму смаку огорожі, збудовані напередодні виборів навколо резиденції президента.

amp2ck_vn5_big.jpg

20:20 - Округ Піттсбурга в Пенсільванії тимчасово зупинив підрахунок голосів. Його продовжать у п'ятницю, 6 листопада. Непідрахованих бюлетенів залишилося 35 тисяч.

19:50 - Байден збільшив відрив від Трампа в штаті Невада, тепер їх розділяють 12 тисяч голосів або 1%.

Трамп заявив, подасть позови про невизнання виборів у всіх штатах, де перемагає Байден.

У Філадельфії суд постановив допустити представників Трампа до підрахунку голосів. Трамп там лідирує, але його перевага стала скорочуватися.

17:45 - Нові дані по голосуванню на виборах президента США в Пенсільванії (оброблено 91% голосів): Трамп набирає 50,4% (напередодні було 50,7%), Байден 48,3% (напередодні було 48,1%).

Трамп заявив у Twitter, що бюлетені, які прийшли поштою після дня виборів, не будуть зараховані.

Адміністрація Twitter приховала цей твіт, як оманливий.

Любые голоса, приходящие после дня выборов, не будут подсчитаться!

17:00 - Трамп, вже оголосив себе переможцем, знову зажадав зупинити підрахунок. На цей раз через твіттер.

У Неваді обіцяють оприлюднити попередні результати до вечора 5 листопада. Після обробки 75% протоколів там лідирував Байден з відривом від Трампа в 0,6%. Перемога в Неваді принесе Байдену підтримку 270 голосів вибірників, і оголосити себе переможцем президентських перегонів.

У виборчій комісії Аляски 5 листопада повідомили, що будуть рахувати голоси протягом тижня, а в Пенсільванії попередили, що підрахунок може затягнутися до 6 листопада.

11:20 - Відставання Байдена в Джорджії скоротилося до 0,5%. Підраховано 98% бюлетенів. Трамп може втратити голоси 16 вибірників, що автоматично робить перемогу Байдена в президентських перегонах доконаним фактом.

Байден пообіцяв, що в разі перемоги на виборах одразу після інавгурації поверне країну до Паризької хартії по клімату.

У Портленді, Нью-Йорку, Феніксі, Лас-Вегасі, Денвері, Міннеаполісі, Чикаго, Філадельфії і Балтиморі тривають протести і зіткнення.

Поштова служба США буде доставляти бюлетені до виборчих комісій до 7 листопада, і вони повинні бути пораховані.

09:00 - Долю виборів можуть вирішити результати голосування в Неваді - саме невадських шести голосів не вистачає Байдену для того, щоб набрати переможні 270 балів. Підсумки голосування в Неваді обіцяють підвести до ранку 5 листопада за місцевим часом (різниця з Києвом становить +10 годин).

2js42cljrl_big.jpg

Байден виступив з телезверненням до виборців, у якому висловив упевненість у своїй перемозі.

Державний секретар штату Мічиган різко відповіла на претензії штабу президента США Дональда Трампа про тимчасове зупинення підрахунку голосів, назвавши позов безпідставним, а заяви Трампа - дезінформацією.

Місія ОБСЄ повідомила, що поки не знайшла порушень при голосуванні в США поштою, з приводу якого неодноразово обурювався Трамп. Також там зазначили, що в день виборів у США не було допущено якихось значних порушень.

Трамп подав позови з вимогою зупинити підрахунок голосів в Пенсільванії й Джорджії та перерахувати в Вісконсині.

Раптовий сплеск голосів за Байдена в Мічигані пояснили технічним збоєм. Проект Decision Desk HQ, що аналізує результати виборів, допустив помилку, публікуючи дані по округу Шайавассі: вказав 153 710 замість 15 371. Численність населення округу становить приблизно 70 тис. осіб. Помилку вже виправили.

4 листопада

21:30 - Радник Трампа Руді Джуліані заявив про масові порушення в Філадельфії (штат Пенсільванія) і виїжджає туди з командою юристів. У виборчкомі Вісконсина кажуть, що все виконували коректно, але, якщо що, готові до перерахунку.

jafu8jncbe_big.jpg

Байден створив фонд із захисту виборів.

"Для впевненості, що кожен голос буде врахований, ми запускаємо наймасштабнішу ініціативу щодо захисту виборів. Раз Дональд Трамп не може сам вирішити результат цих виборів - то вирішить американський народ", - написав він.

0_ue4rvg51_big.jpg

20:20 - У Трампа вимагають перерахувати голоси у Вісконсині - ключовому для виборів штаті. Зараз Байден там випереджає Трампа на 0,6%.

висконсин Трамп

20:00 - Байден отримує в штаті Мен голоси трьох вибірників з чотирьох. В Мені допускається поділ голосів вибірників.

1sqk820la5_big.jpg

19:45 - Дональд Трамп вирвався у лідери в окрузі Віго (штат Індіана). Опрацьовано 45% голосів, у Трампа 54% проти 44% Байдена. Останні шістдесят років кандидат, який перемагав у ньому, ставав президентом.

Трамп здобув перемогу у Флориді. Робота з кубинською діаспорою протягом усієї каденції чинного президента Сполучених Штатів дала свої плоди.

19:10 - Голова виборчої комісії Вісконсина оголосив про закінчення підрахунку голосів - всі округи, за твердженням Мігана Вулфа, вже опублікували результати виборів. Повідомляється, що при оброблених 97% голосів у штаті, лідирував Джо Байден (49,5%), у Трампа було 48,8%.

Трамп відреагував на те, що за ніч в деяких штатах США, де він лідирував, вирвався вперед його опонент. Трамп назвав цю ситуацію "дуже дивною".

19:00 - У Неваді при 98% підрахованих голосів Байден обходить Дональда Трампа на пів відсотка (49,3% проти 48,7%).

Явка на нинішніх виборах склала 66,9 відсотка, що стало найвищим показником за останні 120 років.

У штатах Юта і Невада одночасно з виборами проводиться референдум щодо скасування такого виду кримінального покарання, як продаж в рабство.

Мерія найбільшого в Пенсільванії міста - Філадельфії - повідомила, що підрахували тільки 141 тисячу бюлетенів з 351 069 отриманих поштою. Деякі бюлетені отримані вже після закриття виборчих дільниць.

18:20 - Twitter позначив повідомлення Бена Віклер, голови Демократичної партії Вісконсіна, як спірні за те, що було передчасно заявлено про перемогу Джо Байдена, оскільки голоси все ще повністю непораховані.

2p32apn9___big.jpg

17:35 - Штаб Байдена заявляє про "взяття Вісконсина". Це один з ключових штатів, переможець в якому отримує 10 голосів вибірників. Наразі в "скарбничці у Джо" - 238 голосів, до перемоги йому не вистачає тридцяти двох.

За офіційними даними в Вісконсині підраховано 95%, Байден випереджає Трампа на 0,7%: 49,6% проти 48,9%. Перемога виглядає занадто крихкою, непідраховані 5% можуть кардинально змінити розклад сил.

cngbbhofpo_big.jpg

17:25 - Стало відомо, що Байден вирвався вперед ще в одному "спірному" штаті. У Вісконсині, де до цього лідирував Трамп, як і в Мічигані, відрив Байдена склав всього 0,4%. При тому, що голоси не підраховані в повному обсязі, ситуація ще може змінитися у зворотний бік.

Однак, якщо Байден переможе в цих двох штатах, його можна буде вже вважати 46-м президентом США.

Перелом ситуації стався, коли почався підрахунок голосів, відданих поштою.

16:30 - Байден обійшов Трампа в одному з ключових штатів, Мічигані, на 0,3% після обробки 94% бюлетенів. Різкий стрибок у голосах стався в останні години, до цього стабільно лідирував Трамп. Голоси на момент публікації розподілилися так: Байден набирає 49,4%, Трамп - 49,1%.

Байден догнал Трампа в Мичигане

Прихильники Трампа висловлюють в соцмережах сумніви.

_9mwzbu8ri_big.jpg

15:40 - Байден скоротив відставання від Трампа в Джорджії і Північній Кароліні, в Мічигані все ще вважають заочні бюлетені, яких, за словами членів комісій "сотні тисяч".

Букмекерські контори різко знизили ставки по виплатах при перемозі Байдена. О 15:00 компанії приймали ставки на перемогу Байдена з коефіцієнтом 1,28 - 1,26, Дональда Трампа - 4 -3,5. Таким чином, букмекери роблять ставку на перемогу Байдена.

Ексрадник Трампа з безпеки Джон Болтон називає передчасну заяву Трампа про перемогу "найбезвідповідальнішим коментарем" і "ганьбою".

Біля Білого дому у Вашингтоні невідомий порізав ножем чотирьох осіб. Чоловік, який скоїв напад недалеко від Білого дому у Вашингтоні, зник, його шукають. За словами очевидців, чоловік схопився за ніж після перепалки з демонстрантами.

14:25 - Bloomberg допускає можливість, при якій Трамп і Байден отримають по 269 голосів.

За попередніми даними, у Конгресі США демократи обходять республіканців тільки по місцях в Палаті представників. У Сенаті Демократична і Республіканська партії отримують поки по 47 місць, 50 місць на цей момент залишаються відкритими.

У Палаті представників у демократів зараз перевага в 9 місць - 190 проти 181. Незайнятими залишаються ще 218 місць.

13:50 - Трамп лідирує у 28 штатах, Байден - у 22.

У Північній Дакоті в Палату представників пройшов республіканець Девід Анда, який ніяк не зможе виконувати обов'язки законодавця штату, оскільки помер від коронавірусу ще в жовтні.

Вперше в історії США в Сенат заходить жінка-трансгендер, яка при президентстві Обами стажувалася у Білому домі. Як можна зрозуміти, це представниця Демпартії.

13:10 - Прем'єр-міністр Словенії, батьківщини нинішньої першої леді Меланії Трамп, Янез Янша вже привітав Дональда Трампа з переобранням.

Доля шести голосів вибірників в штаті Невада з'ясується тільки вранці 5 вересня. На цю мить там оброблено 85% протоколів, шанси обох кандидатів рівні: Трамп 48,7%, Байден - 49,3%. Підрахунок голосів поки припинений.

Основна боротьба за Білий дім традиційно розгортається між двома кандидатами - представниками республіканської та демократичної партії. Проте балотуватися в президенти США можуть і кандидати від інших партій, а також самовисуванці. У 2020 році, наприклад, це зробив репер Каньє Вест. Він зміг набрати лише 57 тисяч голосів і вже визнав свою поразку.

Крім виборів вчора в 32 штатах США проходив плебісцит з легалізації легких наркотиків. Як повідомляє "Голос Америки", згоду на легалізацію марихуани дали у кількох штатах, а в Орегоні послаблення дозволили навіть по відношенню кокаїну, героїну і метамфетаміну. Кримінальну відповідальність за зберігання невеликих доз цих наркотиків замінили штрафом у розмірі 100 доларів і обов'язковою програмою щодо позбавлення від наркозалежності.

У Вашингтоні, виборці проголосували за декриміналізацію вирощування, зберігання і поширення в особистих цілях галюциногенних грибів.

12:50 - У 12 поштових округах США загубилися понад 300 тис. виборчих бюлетенів.

Байден перехопив лідерство в штаті Вісконсин (10 вибірників) після обробки 95% голосів.

12:30 - Підрахунок голосів продовжують штати:

  • Аляска - 3 виборники,
  • Аризона - 11,
  • Невада - 6,
  • Пенсильванія - 20,
  • Вісконсин - 10,
  • Мічиган - 16,
  • Мен - 4,
  • Джорджія - 16,
  • Північна Кароліна - 15 (підраховано 94%, лідирує Трамп - 50,1%, у Байдена - 48,7%)

Трампу для перемоги необхідно отримати 57 голосів виборників, а Байдену - 46.

ey9b1jh0cm_big.jpg

12:10 - Байден виграв у штаті, де демократи не перемагали майже 25 років і став першим з 1996 року кандидатом-демократом, який переміг в Аризоні. Таким чином, Байден отримав 11 голів Колегії вибірників, які в інший час були б стовідсотково республіканськими. Politico повідомляє, що Трамп лідирував у сільській місцевості Аризони, Байден же зумів вирвати перемогу завдяки округу Марікопа.

CNN передає, що на Гаваях Байден 4 голоси вибірників, але це традиційна територія демократів.

11:22 - На цю мить Трамп лідирує у 29 штатах: Айова, Аляска, Вісконсин, Північна Кароліна, Південна Кароліна, Джорджія, Флорида, Пенсільванія, Техас, Огайо, Мічиган, Індіана, Західна Віргінія, Кентуккі, Теннессі, Алабама, Міссісіпі, Луїзіана, Арканзас, Міссурі, Оклахома, Канзас, Небраска, Вайомінг, Юта, Монтана, Південна Дакота, Північна Дакота, Айдахо.

Байден зберігає лідерство у 21 штаті: Невада Мен, Вермонт, Нью-Гемпшир, Массачусетс, Род Айленд, Коннектикут, Делавер, Нью Джерсі, Нью-Йорк, Мериленд, Вірджинія, Іллінойс, Нью Мексико, Аризона, Колорадо, Вашингтон, Каліфорнія, Орегон, на Гаваях і в окрузі Колумбія.

11:08 - Штаб Байдена висловлює впевненість, що саме Байден стане наступним президентом США. У тому випадку, якщо Трамп все-таки реалізує загрозу заблокувати підрахунок голосів через суд, демократи будуть під'єднувати до процесу своїх юристів.

10:58 - У Вашингтоні почалися акції протесту. Поки вони мають мирний характер, але правоохоронці вже затримали трьох демонстрантів.

10:45 - Байден взяв штат Мен, у нього 238 голосів вибірників. Він отримав як мінімум три з чотирьох голосів вибірників штату Мен.

Мен - один з двох штатів, в яких голоси вибірників діляться. Інший - Небраска

Дональд Трамп випереджає Байдена в п'яти з шести штатів, де поки не підраховані голоси.

  • Пенсільванія - 20 вибірників, 56,1% голосів після підрахунку 64% бюлетенів.
  • Мічиган - 16 вибірників, 53,4% після підрахунку 71% бюлетенів.
  • Північна Кароліна - 15 вибірників, 50,1% після підрахунку 94% голосів.
  • Джорджія - 16 вибірників, 56% голосів після підрахунку 80% бюлетенів.
  • Вісконсин - 10 вибірників, 51,3% після підрахунку 91% голосів.

10:30 - На пресконференції в Білому домі Трамп заявив, що він виграв президентські вибори й пригрозив зупинити підрахунок голосів через Верховний суд, мотивуючи таке рішення нібито відомими йому фактами шахрайства.

Крім того, в соцмережах Трамп написав, що демократи намагалися вкрасти у нього перемогу, Twitter позначив ці повідомлення як оманливі.

10:05 - Дональд Трамп виграв в штаті Техас, отримавши 38 голосів вибірників. У цьому великому штаті традиційно виграють представники Республіканської партії.

10:00 - Трамп виграв в штаті Небраска, отримавши 4 голоси вибірників з 5. Особливість штату Небраска в тому, що тут голоси вибірників розподіляють пропорційно тому, скільки виборців віддали голосів за того чи іншого кандидата. У більшості інших штатів працює принцип "переможець отримує все".

09:30 - у Джорджії результати виборів оголосять із запізненням через прорив труби на одній з дільниць.

"У кімнаті, де знаходились бюлетені, зламалася труба, слава Богу, що жоден з цих бюлетенів не пошкоджено", - сказав один з учасників виборчої комісії.

Станом на 8:20 за київським часом розрив між кандидатами залишався мінімальним.

1fl5qgt6iu_big.jpg

Частково підраховані голоси виборців у штатах Індіана, Кентуккі й Нью-Гемпшир. Проміжні результати опублікували Fox News і Bloomberg. У цих штатах поки лідирує чинний президент Дональд Трамп.

В Індіані Байдена, підраховано 7% бюлетенів. 68,4 тис. осіб проголосували за демократа Джо Байдена, 123,6 тис. віддали свої голоси за чинного президента Трампа. У Кентуккі підрахували 14% голосів виборців, і спочатку лідирував Байден, але потім вперед вирвався Трамп - він набрав 151,8 тис. голосів, у Байдена - 139,6 тис. У Нью-Гемпширі наступний розклад: Трамп 61,54%, Байден - 38,46%, але там підраховано всього лише 1% голосів.

Індіана і Кентуккі належать до штатів, що симпатизують республіканцям. У Індіани 11 голосів вибірників з 270 необхідних для перемоги кандидату в президенти США, Кентуккі - 8.

Дональд Трамп, кандидат від республіканців і чинний президент, згідно з попередніми підрахунками, опублікованими в The Washington Post, випереджає свого суперника в шести ключових штатах. Це Флорида, Джорджія, Айова, Північна Кароліна, Техас і Огайо. Електоральні симпатії виборців цих штатів залишалися невідомими до самого останнього моменту. У сукупності Трамп отримав таку кількість голосів вибірників:

  • Флорида - 29,
  • Джорджія - 16,
  • Айова - 6,
  • Північна Кароліна - 15,
  • Техас - 38,
  • Огайо - 18.

Підрахунок голосів триває.

Нагадаємо, 3 листопада в США відбулися вибори президента. Суперником чинного глави держави, республіканця Дональда Трампа виступив демократ, колишній віцепрезидент США Джозеф Байден. Трамп знаходиться у Вірджинії, а Байден день голосування проводить в штаті Пенсільванія, який є одним з "мінливих" штатів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics