Close button

У Байдена забрали 20 голосів вибірників: перемога відміняється?

У Байдена забрали 20 голосів вибірників: перемога відміняється?

Читати новину російською мовою, повідомляє Страна.ua.

В ході підрахунку голосів в Пенсільванії та інших штатах, що досі продовжуються, у кандидата в президенти США від демократичної партії Джо Байдена стало на 20 голосів вибірників менше, ніж раніше - 259 замість 270. Це більше, ніж у нинішнього президента Дональда Трампа, однак недостатньо для обрання (270).

Про це повідомляє RealClearPolitics.

За інформацією порталу, у Байдена зараз на 20 голосів вибірників менше, ніж було напередодні й на 11 менше, ніж необхідно для обрання президентом Сполучених Штатів. Яким чином за день сталася така радикальна перестановка, не уточнюється. Відомо лише, що це голоси вибірників з Пенсільванії, в якій підраховано 97% голосів. З них 49,8% за Трампа і 49,1% - за Байдена.

На цю мить у демократа налічується 259 голосів, а у Трампа - 214. Таким чином Пенсільванія приєдналася до Аризони, Аляски, Джорджії й Північної Кароліни, які називають "хиткими" штатами.

Що стосується голосів до Сенату, то демократам поки що дістається 48 місць, республіканцям - 49. У Конгресі демократична партія зберігає лідерство, займаючи більшість у 216 конгресменів, республіканці ж будуть задовольнятися меншістю у 204 місця.

photo5285427844865962801.jpg

Нагадаємо, влада США наказали главам федеральних агентств поки не співпрацювати з командою кандидата від Демократичної партії Джо Байденом по передачі влади в країні. У Білому домі чекають підтвердження його перемоги від Управління загальних служб.

Як повідомлялося раніше, обставини в США після скандальних виборів стає все більш заплутаною. Джо Байден вже проголосив себе переможцем виборів. І в цій якості його вже привітали лідери європейських країн, України, Канади, Індії та ряду інших держав. Водночас Трамп не визнає його перемогу, каже про фальсифікації та готується йти в суди.

Новини

Популярні теми форуму

analytics