Close button

Пандемія коронавірусу викликала ще одну епідемію

Пандемія коронавірусу викликала ще одну епідемію

Читати новину російською мовою, повідомляє РИА Новости.

Епідемія коронавірусної інфекції стала причиною більш частого виникнення психічних розладів. До такого висновку прийшов Роберт Йолкен з Медичної школи Джонса Хопкінса, повідомляється у статті в журналі The Lancet.

У публікації про підсумки дослідження також йдеться про більшу вразливість людей з психічними розладами перед коронавірусом.

У рамках дослідження вивчена статистика про надання медичної допомоги понад 69 мільйонам осіб з 20 січня по 1 серпня цього року. Дані були отримані з електронних медкарт.

З'ясувалося, що хворі COVID-19 частіше стикаються з тривожними розладами, безсонням і деменцією. Так, 20% пацієнтів, які перехворіли протягом трьох місяців, отримують пов'язаний з психіатрією діагноз. Крім того, виявилося, що люди, які мають психічні розлади, мають на 65% вищий ризик зараження коронавірусом. Йолкен зазначає, що це збігається з висновками інших вчених, які досліджували бази даних про надання медичної допомоги.

При цьому вчений звертає увагу, що пророблена робота повинна бути доповнена когортними дослідженнями, які передбачають збір біологічних зразків.

Йолкен також нагадав, що пандемія "іспанки", яка трапилася на початку минулого століття, викликала істотне зростання числа неврологічних і психіатричних розладів. На думку вченого, електронні медкарти дозволяють надати важливу інформацію, необхідну для оцінки та розуміння наслідків пандемії коронавірусу для людської психіки.

Пандемія коронавірусу охопила майже весь світ. Всього заражені понад 50 мільйонів осіб, з яких понад 1,2 мільйона померли. Найбільше випадків інфікування зафіксовано в США, Індії та Бразилії.

Новини

Популярні теми форуму

analytics