Close button

NASA прийняла рішення по ракетах SpaceX

NASA прийняла рішення по ракетах SpaceX

Роки проектування, розробки і випробувань завершилися: NASA офіційно сертифікувало перший комерційний космічний корабель, здатний регулярно доставляти людей на Міжнародну космічну станцію і з неї. У вівторок агентство сертифікувало транспортну пілотовану систему SpaceX після ретельної перевірки готовності до польоту напередодні місії Crew-1, яка доставить космонавтів до МКС, повідомляє 3DNews.

«Я дуже пишаюся тим, що ми повернули регулярні пілотовані космічні запуски на американську землю на американських ракетах і космічних кораблях, - сказав адміністратор NASA Джим Бріденстайн - Цей етап сертифікації - неймовірне досягнення NASA і SpaceX, яке підкреслює прогрес, якого ми можемо досягти у співпраці з комерційної галуззю».

Crew Dragon, включаючи ракету Falcon 9 і пов'язані з нею наземні системи, є першим новим космічним кораблем для екіпажу, сертифікованим NASA для регулярних польотів з космонавтами після Space Shuttle майже 40 років тому. На цьому шляху було кілька важливих етапів, в тому числі наземні випробування, моделювання, льотні випробування без екіпажу і випробувальний політ NASA SpaceX Demo-2 з Робертом Бенкеном і Дугласом Херлі на борту в цьому році.

01.jpg

«Сьогоднішня сертифікація має відношення до людей з NASA, SpaceX і інших груп, які об'єдналися, щоб виконати неймовірний обсяг важкої роботи для втілення цього завдання, - додала помічник адміністратора Управління космічних досліджень і операцій НАСА Кеті Людерс. - Сертифікація переводить нас від етапу проектування і випробувань до етапу рутинної доставки екіпажів до МКС, але ми не перестанемо стежити за тим, щоб кожен політ, включаючи місію NASA SpaceX Crew-1, готувався з тією ж ретельністю, з якою ми працювали над створенням цієї кращої системи для наших космонавтів»

Місія NASA SpaceX Crew-1 стане першим польотом з використанням сертифікованого космічного корабля Crew Dragon, в якому полетять астронавти NASA Майкл Хопкінс, Віктор Гловер і Шеннон Уокер, а також представник JAXA Соічі Ногучі - вони пробудуть на орбіті 6 місяців, а потім повернуться назад. Запуск Crew Dragon з ракетою Falcon 9 запланований на суботу 14 листопада, він буде виконаний зі стартового комплексу 39A в Космічному центрі Кеннеді.

«Спасибі NASA за постійну підтримку SpaceX і партнерство в досягненні цієї мети, - сказав голова SpaceX Ілон Маск - Я дуже пишаюся усіма співробітниками SpaceX і нашими постачальниками, які неймовірно старанно працювали над розробкою, тестуванням і запуском першої в історії комерційної системи польоту людини в космос, сертифікованої NASA. Це велика честь, яка вселяє впевненість в нашому прагненні повернутися на Місяць, вирушити на Марс і, в кінцевому підсумку, допомогти людству стати міжпланетним видом».

Більше 20 років люди безперервно жили і працювали на борту Міжнародної космічної станції, проводячи масу експериментів, отримуючи все нові наукові знання і перевіряючи передові технології, які дозволять людству підготуватися до дослідження більш віддалених космічних просторів - перш за все, Місяця і Марса.

Новини

Популярні теми форуму

analytics