Close button

П'ять актуальних питань про вакцину Pfizer

П'ять актуальних питань про вакцину Pfizer

Читати новину російською мовою, повідомляє WebMD.

Після спільної заяви компаній Pfizer і BioNTech про ефективність їх вакцини від коронавіруса вище 90%, багатьох хвилює кілька важливих питання щодо розробленої вакцини.

1. Як довго триває захист від коронавірусу після вакцинації?

Встановити тривалість імунітету від COVID-19 заздалегідь неможливо. Імунологи можуть тільки констатувати присутність імунітету протягом того часу, коли проводиться дослідження.

2. Чи захистить вакцина найбільш вразливі групи населення від коронавірусной інфекції?

Компанія Pfizer не розголошує, який відсоток добровольців з її дослідження входить в групи, які з найбільшою ймовірністю будуть госпіталізовані або помруть від COVID-19, включаючи людей 65 років і старше, а також людей з діабетом або ожирінням.

3. Чи захищає вакцина від тяжкого перебігу COVID-19?

Компанії-розробники вакцини не вказують інформацію, як проходили захворювання у добровольців, інфікованих коронавірусів. Оскільки в переважній більшості випадків інфекція проходить безсимптомно, або в легкій формі, можна припустити, що більшість з 94 хворих також хворіли в легкій формі.

4. Чи може передчасне оголошення Pfizer і BioNTech про ефективність їх вакцини нашкодити іншим вакцинам від COVID-19, що розробляються?

В даний час невідомо, чи буде вакцина Pfizer кращої в цілому або для певних вікових груп. Але якщо відповідні органи швидко схвалять вакцину, виробникам інших вакцин буде складніше проводити свої дослідження. Якщо люди знають, що існує ефективна вакцина, вони можуть відмовитися від участі в клінічних випробуваннях, через побоювання, що вони можуть отримати плацебо і залишитися незахищеними.

5. Чи захищає вакцина від інших штамів коронавірусу?

На даний момент це питання залишається відкритим, оскільки компанії Pfizer і BioNTech не повідомляє інформації про те, чи здатна їх вакцина захистити від інших штамів коронавірусу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics