Close button

"Мотор Січ" зупинила виробництво

"Мотор Січ" зупинила виробництво

Читати новину російською мовою, повідомляє The Page.

Підприємство «Мотор Січ» призупиняє роботу та відправляє частину своїх працівників «в простій» до кінця листопада. Про це пише місцеве видання «Запорізькі вісті» з посиланням на працівників «Мотор Січі», що вже ознайомилися з відповідним наказом керівництва.

В такий режим роботи підприємство йде з 16 листопада в зв'язку з епідемічною ситуацією, що погіршилася. З цієї дати та до кінця місяця працівники «Мотор Січі» будуть отримувати 2/3 від окладу або тарифної ставки. Більше того, в «простій» відправлять співробітників відділів та управлінь, неосновних служб цехів, а також тих, кому більше 60 років.

«24 канал» в свою чергу пише, що за даними експертів, таке рішення керівництво прийняло через складну економічну ситуацію на підприємстві. Так, 2019 «Мотор Січ» закінчила з чистим збитком в майже 533 млн грн, перший квартал - зі збитками 219 млн грн, а через погіршення економічної ситуації за два останні роки підприємство залишили більше 4,5 тис. співробітників, а всього за час нестабільної ситуації його покинули майже 8 тис. працівників.

У той же час видання нагадує, що на чолі «Мотор Січі» зараз почесний президент В'ячеслав Богуслаєв, незважаючи на те, що такої посади в штатному розкладі немає. Більше того, підприємством досі керують топ-менеджери, яких він призначив у 2015 році перед продажем контрольного пакета китайським інвесторам (до того моменту та від приватизації Богуслаєв був власником). Акціонери не проводять зборів вже кілька років, тому що акції «Мотор Січі» заарештував суд, тому вони не можуть змінити менеджмент.

Раніше «Мотор Січ» зупинила виробництво на підприємстві Волочиський машинобудівний завод (ВМЗ) у Хмельницькій області через спалах COVID-19. Тоді діагноз підтвердився у 65 співробітників заводу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics