Close button

Долару прогнозують падіння

Долару прогнозують падіння

Читати новину російською мовою, повідомляє finanz.ru.

Курс американської національної валюти може знизитися на 20% у 2021 році через розробку нових вакцин від коронавірусу. Така оцінка наводиться в доповіді американської компанії Citigroup, витяги з нього опублікувало в понеділок агентство Блумберг.

Як вважають аналітики Citigroup, поширення вакцин у світі "означатиме, що є всі ознаки ринку з тенденцією до зниження" для долара. Курс американської валюти у зв'язку з цим "буде змінюватися таким же чином, як з початку до середини 2000-х років". У цей період долар знизився в ціні.

Як констатує агентство, поширення вакцин прискорить відновлення світової економіки і її повернення до зростання. Це, імовірно, призведе до зниження інтересу інвесторів до валют, які вважаються надійними в період кризи. У їх числі долар і ієна.

В Citigroup вважають, що у світлі нормалізації ситуації у світовій економіці, а також м'якої політики Федеральної резервної системи США (ФРС), яка виконує функції центрального банку країни, в інших країнах темпи зростання можуть бути вище, ніж в США. Через це, на думку експертів компанії, інтерес інвесторів до американських активів може знизитися, а до міжнародних - підвищитися.

Влада США надали 1,2 млрд доларів британсько-шведської фармацевтичної компанії AstraZeneca, яка розробляє вакцину спільно з вченими з Оксфордського університету (Велика Британія). Крім того, вашингтонська адміністрація направила на ці цілі 486 млн доларів американської біотехнологічної компанії Moderna і 456 млн доларів - корпорації Johnson & Johnson. Створенням вакцини від коронавірусу в Сполучених Штатах також займаються компанії Merck і Pfizer. За даними Білого дому, в цілому адміністрація США інвестувала в ці проєкти 12 млрд доларів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics