Close button

Топ-10 міфів про діабет

Топ-10 міфів про діабет

Читати новину російською мовою, повідомляє Medical News Today.

У всьому світі більше 422 мільйонів хворих на цукровий діабет. У глобальному масштабі діабет стає все більш поширеним, так само як і міфи про це захворювання. До вашої уваги 10 поширених міфів про цукровий діабет.

1. Вживання цукру викликає діабет.

Вживання цукру не викликає діабет безпосередньо. Однак вживання солодощів може призвести до надмірної ваги і ожиріння, які є факторами ризику діабету 2 типу.

2. Діабет - це несерйозне захворювання.

Це міф. Від діабету немає ліків, і якщо організм людини не справляється з цим захворюванням, може виникнути безліч ускладнень: серцево-судинні захворювання, пошкодження нервів, нирок, сліпоту, шкірні захворювання і порушення слуху.

3. Діабетом хворіють тільки люди з надмірною вагою.

Ні це не правда. Надмірна вага і ожиріння є факторами ризику розвитку діабету 2 типу та гестаційного діабету, але це захворювання може виникати і у людей з нормальною вагою.

4. Ожиріння завжди призводить до діабету.

Ожиріння збільшує ризик діабету, воно не обов'язково веде до захворювання.

5. Людям з діабетом не можна їсти цукор.

Людям з цукровим діабетом, безумовно, необхідно ретельно стежити за своїм харчуванням: дуже важливо стежити за споживанням вуглеводів. Тим не менш, вони все ще можуть включати невелику кількість цукру в свій раціон.

6. Діабет завжди призводить до сліпоти і ампутації кінцівок.

На щастя, це міф. Діабет в деяких випадках може привести до сліпоти і ампутації, але ці результати не є неминучими. А для людей, які ретельно стежать за своїм станом, такі результати рідкісні. За оцінками Центрів з контролю і профілактики захворювань США, 11,7% дорослих з діабетом мають певне порушення зору. Ампутація нижніх кінцівок відбувається приблизно у 0,56% людей з діабетом в США.

7. Предіабет завжди призводить до діабету.

У США приблизно 88 мільйонів дорослих, або кожен третій, страждають предіабетом. Предіабет - це стан, при якому рівень цукру в крові вище норми, але ще недостатньо високий, щоб його можна було класифікувати як діабет. Такий стан тісно пов'язаний з харчуванням і ожирінням і при відсутності діагностики і лікування може з часом перерости в діабет 2 типу.

8. Люди з діабетом не можуть вести активний спосіб життя.

Це не правда! Останні дослідження доводять, що при правильному плануванні і контролі лікаря фізичні навантаження, навпаки, корисні для діабетиків.

9. Ви можете «заразитися» діабетом.

Це міф. Лікарі класифікують діабет як неінфекційне захворювання.

10. Деякі натуральні продукти лікують діабет.

В даний час немає ліків від діабету. Будь-які твердження про те, що продукт може вилікувати діабет, є помилковими.

Новини

Популярні теми форуму

analytics