Close button

Названо наслідки легкої форми коронавірусу

Названо наслідки легкої форми коронавірусу

Читати новину російською мовою, повідомляє РИА Новости.

Легка форма коронавірусу, при якій ризик ускладнень оцінюється як досить низький, проте, має серйозні наслідки, пише Daily Mail з посиланням на висновки експертів британської групи Coverscan.

Дослідження за участю понад двохсот пацієнтів, які перенесли COVID-19 в легкій формі, показало, що симптоми у таких хворих зберігалися досить довго, при цьому майже у 70% з них були пошкоджені один або кілька органів.

Найчастіше в зоні ризику виявлялися легені, серце і підшлункова залоза. Також вірус давав ускладнення на нирки, печінку і селезінку.

Крім того, навіть через кілька місяців після зараження люди скаржилися на задишку, м'язові спазми й головні болі.

Всесвітня організація охорони здоров'я 11 березня оголосила спалах нової коронавірусної інфекції COVID-19 пандемією. Всього заражено понад 54 мільйонів осіб, з яких понад 1,3 мільйона померли. Найбільше випадків інфікування зафіксовано в США, Індії та Бразилії.

У Росії вірусом заражені понад 1,9 мільйона осіб, з яких близько 1,45 мільйона одужали. Жертвами COVID-19 стали понад 33 тисячі осіб. За останню добу виявили майже 23 тисячі нових випадків інфікування коронавірусів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics