Close button

Міжбанк: пожвавлення на торгах відобразилося й на готівковому доларі

Міжбанк: пожвавлення на торгах відобразилося й на готівковому доларі

Читати новину російською мовою, повідомляє Курс Украины.

Сьогоднішня торгівля на міжбанківському валютному ринку разюче відрізняється від вчорашнього спокійного і малоактивного ринку.

Торговельну сесію можна умовно розділити на два етапи: в першій половині дня м'яч був на полі продавців, які поспішали конвертувати свої валютні заначки в гривню. В результаті котирування знизилися до місячних мінімумів, але не змогли опуститися нижче.

У районі обіду покупці, які вперто чекали, що долар опуститься ще нижче, розчарувавшись, вийшли з покупками, і внутрішньоденний тренд розвернувся в інший бік. Котирування пішли вгору, досягнувши 28,15 на продажу. При цьому обсяг торгів тільки в системі Bloomberg майже у 2 рази перевищив вчорашні цифри.

Аналогічні події сьогодні відбувалися на готівковому валютному ринку. У першій половині дня, слідуючи за безготівковим, який дешевшав, готівковий долар опустився до 28,20 гривень, але ця ціна виявилася дуже цікавою, і обмінні пункти почали штурмувати клієнти, які бажають придбати великі суми. Тому цінник знову переписали на вищий, і після обіду долар вже виставили на продаж за 28,25-28,26.

Євро у світі вперто намагається рости. Сьогодні йому вдалося піднятися до позначки 1,1886 долара за євро, і відчувається, що це далеко не межа. У Києві, слідуючи за здешевілим доларом, євро ненадовго знизився до 33,25-33,26 гривні, але потім знову пішов вгору. Після обіду оптові обмінні пункти стали продавати готівковий євро по 33,35-33,38 гривні.

Раптове падіння світових цін на нафту завадило зміцненню російського рубля, що досягли на 15.00 позначки 76,23 рубля за долар. Станом на 15:20 він втратив в ціні близько 20 копійок. У Києві ціна готівкового рубля залишилася на колишньому рівні: його продають по 3,62-3,65 гривні за 10 рублів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics