Close button

НБУ ввів в обіг нову 10-гривневу монету

НБУ ввів в обіг нову 10-гривневу монету

Читати новину російською мовою, повідомляє UBR.

Сьогодні, 19 листопада, Нацбанк ввів в обіг нову 10-гривневу пам'ятну монету, присвячену Прикордонній службі, повідомила пресслужба регулятора. Гроші карбували зі сплаву на основі цинку з нікелевим покриттям. Тираж монети під назвою "Державна прикордонна служба України" склав 1 млн примірників.

"Одним з обов'язків Державної прикордонної служби є участь у взаємодії зі Збройними силами України та іншими військовими формуваннями у відбитті вторгнення або нападу на територію України збройних сил іншої держави або групи держав", - натякають в НБУ на військовий конфлікт з РФ.

На аверсі монети розміщено: угорі - малий Державний герб України, під яким напис "Україна". У центрі - емблема Державної прикордонної служби; унизу написи - 10/гривень/2020; стилізовані гілки: лаврова (праворуч), калинова (зліва). Логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України розміщений внизу зліва.

НБУ начал продажу новой памятной монеты в честь пограничников - фото 2

На реверсі монети вгорі написи - Державна/прикордонна/служба України, під якими - обрис карти України, внизу - символічний прикордонний стовп, праворуч і ліворуч - композиції, що символізують діяльність Державної прикордонної служби в повітрі, на суші й на морі.

Максим Беркаліев

Новини

Популярні теми форуму

analytics