Close button

Tesla заборонила продавати доступний Model 3

Tesla заборонила продавати доступний Model 3

Американська компанія Tesla розіслала своїм дилерам інструкцію, що забороняє продаж найбюджетнішої Model 3 нового модельного року за анонсованою в 2019 році базовою ціною в 35 тис. доларів, повідомляє Автоцентр.

Ілон Маск обіцяв запропонувати ринку бюджетний варіант Model 3 кілька років тому, але за фактом варіант Standart Range з’явився тільки минулого року і лише на кілька місяців. Ймовірно, це було зроблено лише щоб стримати обіцянку керівника автоконцерну.

Заявлена ціна в 35 000 доларів після того, як доступний варіант перестали випускати, досягалася за рахунок знижки в 3000 доларів на дорожчу версію Model 3 Standart Range Plus. Однак електромобіль залишився без деяких опцій, а замовити модель на веб-сайті було неможливо. Отримати знижку клієнт міг тільки телефоном або особисто з продавцем.

Зі зміною модельного року і ця схема викреслена з практики продажу: дилерам заборонили обмежувати функціонал нової Model 3 і, відповідно, робити знижку. Найдешевшою Model 3 з перерахованих на сайті залишається Standart Range Plus. Її запас ходу — 420 км, здатність розганятися — до 97 км/год за 5,3 секунди. Є версія, що керівництво Tesla припиняє продавати доступний варіант Model 3 просто тому, що він приносить недостатньо прибутку.

Також зовсім недавно з’явилася інформація, що в Китаї помітили передсерійний концепт кросовера Tesla Model Y. Найімовірніше, китайська модифікація кросу вже отримала власну серійну зовнішність і нині перебуває на стадії фінального тестування.

Новини

Популярні теми форуму

analytics