Close button

5 помилок, які шкодять автоматичній коробці передач

5 помилок, які шкодять автоматичній коробці передач

Коробка передач - один з найбільш вразливих і вимогливих до уваги з боку водія елементів конструкції автомобіля. Особливо, якщо це автоматична трансмісія, повідомляє Novate.

На жаль, навіть вельми досвідчені вітчизняні автомобілісти мають ряд шкідливих звичок, які прискорюють знос даного агрегату і тим самим наближають необхідність дорогого ремонту.

1. Різкі ривки

Різкі ривки вбивають не тільки коробку. / Фото: fishki.net.

Будь-який автомобіль не любить різких стартів, проте саме автоматична трансмісія найгірше відгукується на подібну форму експлуатації. Багато водіїв просто не замислюються над цим і різко дають газу, як тільки спалахує зелене світло на перехресті. Однак, слід знати, що така манера керування транспортним засобом з АКПП призводить до прискореного зносу елементів конструкції гідротрансформатора. Коштує дана деталь солідних грошей. Так що є привід задуматися.

2. Швидка парковка

Використовуємо режим парковки з розумом. / Фото: tachki2.ru.

Переходити в режим парковки, активуючи функцію «Parking», в автоматичній коробці передач можна тільки після того, як автомобіль повністю зупиниться. Є чимало автомобілістів, особливо в стані новачків, які смикають заповітний важіль ще до того моменту, як машина остаточно завмре на місці. Така манера водіння чревата серйозними наслідками: рано чи пізно зламається один (або декілька) зубів, які повинні утримувати трансмісію в стані блокування.

3. Використання «нейтралки» в пробках

Не потрібно смикати нейтралці без діла. / Фото: sandero.ru.

Вельми популярна помилка, якої припускаються навіть досвідчені автомобілісти - це використання нейтральної передачі з приводу і без. Слід знати, що постійна активація даного режиму нічим не допомагає, але при цьому значно прискорюється знос фрикційних в АКПП. В кінцевому підсумку вони просто зламаються, і автомобілю знадобиться вкрай дорогий ремонт.

4. «Нейтралка» на спуску

Таке ставлення тільки шкодить. / Фото: tolmax.ru.

Чи не найпопулярніша, але вельми згубна помилка, яка також може привести до дорогого і довгого ремонту, причому не тільки коробки. Проблема полягає в тому, що подібне використання дуже швидко зношує вали коробки передач. Слід враховувати, що при регулярному використанні «нейтралки» на спуску зіткнутися з ремонтом можна буде вже через кілька місяців після покупки автомобіля.

5. Буксирування

Буксирування здатна нанести шкоду. / Фото: avtolife.net.

Буксирування - річ надзвичайна. Однак, варто всіляко уникати цієї процедури, якщо керуєш машиною з АКПП. Все тому, що «автомат» куди більш делікатна установка, ніж стара-добра «механіка». Будь-яка спроба буксирування або використання причепа може погано скінчитися для такого автомобіля.

Новини

Популярні теми форуму

analytics