Close button

В Україні розповсюджують фальшиві гроші

В Україні розповсюджують фальшиві гроші

Читати новину російською мовою, повідомляє Обозреватель.

В Україні фальшивомонетники поширюють підробки в мережі: довірливих клієнтів, що бажають швидко заробити, заманюють рекламою. За 1,5 тисячі справжніх гривень пропонують отримати 5,5 тисячі фальшивих.

Про те, як працює схема і що робити, щоб не отримати підробку

Читайте также: Таможенники перехватили посылку с фальшивым миллионом

В Україні фальшивомонетники розповсюджують підробки в мережі: довірливих клієнтів, які бажають швидко заробити, заманюють за допомогою реклами. За 1,5 тисячі справжніх гривень пропонують отримати 5,5 фальшивих.

Фальшиві гроші в Україні відкрито рекламують у соціальних мережах і навіть за допомогою "гугла". Найчастіше оголошення публікують у телеґрам-каналах, де вказано контакт продавця. Мінімальне замовлення – 1,5 тисячі гривень. За цю суму обіцяють надіслати або 5,5, або 5,6 тис. грн. Усе залежить від того, купюрою якого номіналу ви хочете отримати "посилку".

Журналісти зв'язалися з одним із продавців фальшивок. Він переконує: його товар не "розкусить" навіть термінал. Загалом же, ділки радять роздавати купюри в транспорті, у ларьках, на ринках, у всьому, де немає можливості перевірити купюри за допомогою спеціального обладнання (таке використовують, наприклад, у супермаркетах).

Як поширюють фальшивки

Оплачувати "фальшивки" потрібно за допомогою біткоїнів: відстежити гаманець практично неможливо, цим і користуються злочинці. Ціни зафіксовані в гривні й щодня перераховуються в біткоїни. Фальшивомонетники мають у розпорядженні цілу мережу в Україні.

  • Перший етап: постачання самої "валюти". Гроші друкують, завозять із непідконтрольної території або навіть з інших країн.
  • Другий етап: продаж підробок. Це найвигідніший спосіб "відмити" отримані кошти. Якщо намагатися самим поширити, можна легко попастися. Тому підробки перепродують за ціною в 30% номіналу.
  • Третій етап: уже оплачені "гроші" доставляють скарбами. Для цього окремо наймаються сотні українців у різних містах України. Їхнє завдання – отримати "валюту" через "Нову пошту" (якщо посилка правильно упакована, перевіряти її не мають права), а потім заховати під деревом, поруч із будинком.

Поддельные деньги продают в интернете

"Вибираєте район і скарбом отримаєте гроші. Надішле точку на карті й фотографію. Отримаєте, відпишіться. Коли будете забирати, добре роззирніться навколо. Наші гроші беруть навіть банкомати, але краще використовувати анонімні переклади й не на свою картку", – розповідає один із продавців.

До речі, за окрему плату можна відмити й куплені фальшивки. Але для цього доведеться віддати половину всіх грошей. Тоді за їх допомогою поповнять підроблені картки, а потім переведуть кошти на електронний гаманець.

Новини

Популярні теми форуму

analytics