Close button

Розтяжка: 4 ефективних вправи для виправлення осанки

Розтяжка: 4 ефективних вправи для виправлення осанки

У тих, хто веде сидячий спосіб життя, часто болить спина і шия. Надмірне напруження м'язів може негативно відбитися на здоров'ї хребта, тому рекомендується регулярно виконувати вправи, що коректують поставу, повідомляє Econet.

Важливо прислухатися до свого тіла і своєчасно реагувати на підозрілі сигнали, адже саме м'язи відповідають за правильне положення хребта, який є головною опорою нашого тіла. За рівної поставі внутрішні органи працюють належним чином, немає порушень в системі травлення та дихальної системи. А якщо людина неправильно ходить, сидить і стоїть, тоді в м'язах виникає напруга, з'являється біль в попереку, розвивається сколіоз та інші проблеми. У запущених випадках потрібне тривале лікування. Щоб цього не допустити, слід виконувати вправи на розтяжку.

Вправи для рівної постави

Всі вправи потрібно виконувати не поспішаючи, щоб не травмувати м'язи.

1. Для початку слід розтягнути шийні м'язи - в положенні стоячи розставити ноги на ширину плечей і відкинути назад голову, потім затриматися в положенні на три секунди і повернутися у вихідну позицію.

Переваги такої зарядки полягають в наступному:

  • м'язи підборіддя зміцнюються;
  • шия перестає боліти;
  • постава випрямляється.

2. Далі потрібно розтягнути м'язи рук - необхідно зімкнути пальці за спиною і, не поспішаючи, підняти руки, поки не відчується напруга в області грудей.

Переваги такої зарядки:
  • м'язи плечей розправляються;
  • напруга з плечових і грудних м'язів знімається.

3. Потім слід розтягнути м'язи рук з опором - для цього потрібно встати біля стіни, спертися на неї долонею правої руки і повернутися вліво, затримавшись на десять секунд. Потім потрібно повторити аналогічні дії, але з лівою рукою і нахилом у правий бік.

Це допоможе:

  • розтягнути грудні м'язи;
  • зняти напругу з плечей.

4. На завершальному етапі слід розтягнути м'язи стегон. Для цього слід сісти на підлогу, прийнявши позу «метелика», ступні обхопити долонями і підтягнути ближче до тіла, потім ліктями розвести коліна в сторони і затриматися на двадцять секунд.

Переваги такого вправи:

  • вирівнювання постави;
  • зменшення болю в стегнах і спині.

Це найбільш ефективні вправи для вирівнювання постави, але насправді будь-яке фізичне навантаження поліпшить стан і знизить стрес. Для досягнення кращого результату займатися потрібно щодня.

Новини

Популярні теми форуму

analytics