Close button

Чого не вистачає вашому організму: 4 простих тесту

Чого не вистачає вашому організму: 4 простих тесту

Якщо в організмі спостерігається брак якихось речовин, він починає подавати тривожні сигнали. Щоб не губитися в здогадах про своє самопочуття, ви можете самостійно виконати тестування на можливий дефіцит тих чи інших компонентів, повідомляє Econet.

Можливо, ваш фізичний стан наводить на думку, що організм відчуває дефіцит якихось необхідних речовин. Як можна в домашніх умовах самостійно протестувати себе і виявити нестачу елементів, кислоти або рідини в організмі? Ось доступні тести, для проведення яких вам знадобляться засоби, наявні в кожному будинку.

Самодіагностика дефіцитних станів організму

Тест на брак елемента селену (Se)

Брак селену (Se) встановлюється за допомогою пероксиду водню (H2O2). Це засіб є в кожній домашній аптечці. Тест проводиться на пальцях рук. Шкіра повинна бути незабрудненої й сухою: перед діагностикою ретельно миємо руки і після 10 хв. проводимо тест. На нігтьові фаланги пальців наносимо 3% -ний розчин H2O2. При достатній забезпеченості даними мікроелементом не буде спостерігатися побіління шкіри; при недостатньому вмісті до мінімальної норми виявляться поодинокі бліді області у вигляді точок; за явного браку селену (Se) ареали побілілий шкіри зливаються і охоплюють значну площу обробленої площі руки.

Тест на брак елемента йоду (I)

Для діагностики беремо 5% розчин йоду (I) (для цієї мети цілком підійде люголь в концентрації 5%). Беремо звичайну ватяну паличку, обмакиваем  в йод або люголь і малюємо нею квадратик розміром 3Х3 сантиметри (неодмінно зафарбовує його). Квадратик малюється на вибір: на внутрішній області зап'ястя, на животі, внутрішній стегнової поверхні, внутрішньої частини передпліччя. Дозволяємо йоду повністю висохнути. Якщо швидше, ніж за добу намальований йодистий квадрат зникне, це свідчить про брак йоду. ⠀

Тест на вміст шлункової кислоти

За кілька хвилин перед їжею випиваємо сирой буряковий сік об'ємом 50-100 мл. Буряк містить речовини під назвою бета ціаніни і при нормальному показнику РН шлункової кислоти ці речовини розпадаються. Коли кислоти в шлунку менше, ніж це необхідно, - бета ціаніни не піддаються руйнуванню, в такому випадку сеча і калові маси фарбуються в яскравий буряковий колір.

Тест на зневоднення (брак води)

Критичний дефіцит рідини в організмі або дегідратацію легко визначити, защіпнув двома пальцями шкіру на тильній поверхні долоні: при нормальному забезпеченні водою шкіра практично моментально займе свою попередню позицію, якщо спостерігається дегідратація організму, шкірна складка не розгладжуються протягом кількох секунд.

Корисно пам'ятати, що навіть самостійна діагностика не позбавляє вас від необхідності регулярно відвідувати сімейного лікаря і контролювати стан свого здоров'я. Лабораторні аналізи продемонструють більш повну і точну картину стану здоров'я і допоможуть визначити, яких саме компонентів не вистачає вашому організму.

Новини

Популярні теми форуму

analytics