Close button

Літаючі таксі Uber вирішили продати

Літаючі таксі Uber вирішили продати

На сьогодні Uber Elevate не працює через пандемії, повідомляє Вести.

Компанія Uber зважилася на продаж свого підприємства Uber Elevate, який займається розробкою літаючих таксі, а також відає вертолітної перевезенням пасажирів. Про операцію, ймовірно, оголосять вже в грудні, повідомляє Axion , посилаючись інформацію від декількох інформаторів. Потенційний покупець - стартап Joby Aviation.

Передбачається, що рішення про продаж є стратегією нового гендиректора Uber Дари Хосровшахі, спрямованої на отримання максимального прибутку.

Joby Aviation - невеликий, але дуже амбітний стартап, який називає себе аерокосмічної фірмою. На даний момент в організації займаються розробкою приватних літаючих машин. Причому в підприємство вже влили трохи більше 700 мільйонів доларів такі фірми, як Toyota, Intel і JetBlue.

У свою чергу, Uber Elevate на даний момент не функціонує. Тут працює близько 80 осіб, і можливо, теж проектують літаючі машини, але про якісь успіхи не повідомляють. А єдина практична діяльність - це вертолітний служба Uber в Нью-Йорку, але вона припинила свої авіаперевезення через пандемію.

В Іспанії анонсували запуск сервісу повітряних таксі в Барселоні і Сантьяго-де-Компостела, але тільки в 2022 році. У країні працюють над кількома проектами з використання аеротаксі для пересування людей з міських і приміських районах, а також по використанню дронів для доставки товарів.

А в Сеулі, Південна Корея, вже провели випробування першого місцевого літаючого таксі. Політ тривав сім хвилин, без пасажирів - в салон завантажили 70-кілограмовий мішок рису.

Новини

Популярні теми форуму

analytics