Close button

Капсула з астероїда Рюгу доставлена на Землю

Капсула з астероїда Рюгу доставлена на Землю

Минулої ночі десантна капсула зі зразками поверхні астероїда Рюгу була скинута над Австралією. Як передбачається, в ній може бути прихований відповідь на питання про походження перших органічних речовин, повідомляє Techdigest.

Дорога і ризикована місія Hayabusa2 підійшла до свого завершення. Минулої ночі апарат скинув капсулу зі зразками зібраними на поверхні астероїда Рюго ще в кінці 2019 року. Тепер ученим залишилося тільки доставити зразки в лаборатарію і приступити до роботи. Наукове співтовариство затаїло подих в очікуванні перших результатів, адже, на думку більшості в цій сотні міліграмів астероїдної грунту може бути прихований відповідь на питання про походження життя в космосі.

Спочатку місія була спрямована на те, щоб пролити світло на природу астероїдів і походження планет в нашій сонячній системі, а також на походження води на Землі, яка має неймовірне значення для всього живого. Експерт ANU по космічним камінню професор Тревор Айрленд, який входить в наукову групу Hayabusa2, знаходиться в Вумера в очікуванні прибуття зразка астероїда, який він проаналізує в лабораторії.

Протягом усього польоту капсули за нею велося спостереження. Одночасно з цим йшла пряма трансляція з центру управління місії Hayabusa2 із записом якого можна ознайомитись нижче:

Професор Айрленд сказав, що його робота допоможе відповісти на важливі питання про астероїд у формі ромба, який має діаметр близько одного кілометра і знаходиться на орбіті між Землею і Марсом. Команда хоче перевірити - чи є Рюгу потенційним джерелом органічних речовин і води на Землі, в той час коли Сонячна система формувалася, і чи залишаються вони все ще недоторканими на астероїді. Цей астероїд С-типу, який є найбільш поширеним, і схожий на метеорити Мерчисон - рідкісні вуглецеві хондрити, заповнені органічними молекулами і водою.

Астроном ANU доктор Бред Такер сказав, що технологія дозволила космічним місіям регулярно приземлятися на об'єкти в космосі і повертатися назад на Землю. З китайської місією Chang'e 5, що здійснює посадку на Місяць і поверненням в кінці грудня, Осирисом-Рексом і запланованими майбутніми місіями, ми багато чого довідатися про Сонячну систему і нашої власної планеті. Майбутні космічні подорожі і дослідницькі місії будуть потрібні, щоб навчитися добувати ресурси в космосі. Такі місії, як Hayabusa2, закладають основу для цього.

Новини

Популярні теми форуму

analytics