Close button

Хакери завдали шкоди світовій економіці на $ 1 трлн

Хакери завдали шкоди світовій економіці на $ 1 трлн

Уряди і компанії по всьому світу втратили приблизно 945 млрд доларів через хакерські атаки і ще 145 млрд доларів у зв'язку з додатковими витратами на кібербезпеку, повідомляє Корреспондент.

Втрати світової економіки через кіберзлочини і витрати на забезпечення захисту від них в цьому році перевищили 1 трлн доларів. У той час як ще два роки тому ця сума становила близько 600 млрд доларів. Про це йдеться в спільному звіті компанії-виробника антивірусного програмного забезпечення McAfee і Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS).

Зазначено, що уряди і компанії по всьому світу втратили приблизно 945 млрд доларів через хакерські атаки і ще 145 млрд доларів у зв'язку з додатковими витратами на кібербезпеку.

Дослідники провели опитування 1500 міжгалузевих представників IT і директивних органів компаній, проводилися інтерв'ю з чиновниками, використовувалися відкриті дані держорганів і МВФ.

Лише 4% опитаних представників організацій заявили, що не мали ніяких інцидентів з кібербезпекою в 2019 році. У той же час 92% респондентів заявляли, що крім грошових витрат вони несли витрати продуктивності праці і робочого часу. Найдовша середня перерва в роботі через кібератаки становила 18 годин, що завдало організаціям в середньому понад півмільйона доларів збитків.

Відзначається, що значне збільшення кібератак можна пояснити, з одного боку, більш швидкої і точної реакцією на них, а з іншого - підвищенням рівня самих хакерів. Також під час пандемії люди значно збільшили свою активність в мережі, що дає злочинцям більше можливостей для роботи.

Новини

Популярні теми форуму

analytics