Close button

Топ-10 продуктів для здоров'я печінки

Топ-10 продуктів для здоров'я печінки

Печінка - це найбільша залоза організму. Цей орган виробляє гормони з ферментами, чистить організм від токсинів, зберігає потрібні мікроелементи, бере участь в кровообігу, повідомляє NDTV.

Печінка щодня виконує більше 500 життєво важливих функцій. Порушення харчування, алкоголь, стреси, прийом медикаментів згубно позначаються на роботі печінки, провокуючи різні захворювання органу.

Правильне харчування допоможе підтримати здоров'я печінки і поліпшити стан організму в цілому.

1. Кава. Експериментальні дослідження показали, що помірне споживання кави дійсно сприятливо впливає на печінку. Доведено, що споживання кави знижує жирові відкладення в печінці.

2. Овес. З'єднання бета-глюкана, присутні в вівсі, допомагають боротися із запаленнями і зміцнюють імунну систему організму. Овес захищає печінку, оскільки перешкоджає відкладенню в ній жирової тканини.

3. Часник. Дослідження показали, що вживання часнику знижує вагу у людей з неалкогольною жировою хворобою печінки. Надмірна вага і ожиріння надають згубний вплив на печінку.

4. Хрестоцвіті овочі. Ці овочі містять брокколі, цвітну капусту, капусту і зелень гірчиці. Вони містять каротиноїди та інші потужні фітонутрієнти, які сприяють детоксикації організму.

5. Буряк - овоч, багатий на антиоксиданти і поживні речовини, такі як фолієва кислота, пектин, беталаіни і бетаїн. Крім того, він містить клітковину, марганець, калій, вітамін А і вітамін С. Ці поживні речовини допомагають поліпшити відтік жовчі.

6. Яйця допомагають підтримувати цілісність клітинної мембрани, покращуючи стан тканини печінки.

7. Спеції та трави. Куркума, імбир, розторопша, кінза, підтримують процеси детоксикації організму.

8. Горіхи містять корисні ненасичені жири, вітамін Е і багаті фітонутрієнтами. Вони захищають від запальних процесів.

9. Оливкова олія знижує окислювальний стрес і є хорошим джерелом мононенасичених жирних кислот.

10. Ягоди є багатим джерелом антоціанів, які підтримують здоров'я печінки своєю протизапальною дією.

Новини

Популярні теми форуму

analytics