Close button

У США прийняли проект військового бюджету на 2021 рік

У США прийняли проект військового бюджету на 2021 рік

Палата представників США проголосувала за законопроект про оборонний бюджет на 2021 фінансовий рік, передає The Washington Post, повідомляє ZN.ua.

Найбільш значущі пункти документа свідчать про прийняття санкцій проти «Північного потоку-2», а також військову допомогу Україні в розмірі $ 250 млн. Всього згідно із законопроектом, пропонується виділити на фінансування діяльності Пентагону $ 740,5 млрд в 2021 році.

Результати голосування такі: за проголосували 335 конгресменів, проти виявилися 78. Тепер аналогічне голосування повинно пройти в Сенаті.

У законопроект включили чергові обмеження проти газопроводу «Північний потік-2». Наприклад, в документі передбачені санкції для компаній, які надають страхові та сертифікаційні послуги, необхідні для завершення будівництва проекту. Також законопроект пропонує санкції проти компаній, які надають послуги для модернізації або встановлюють зварювальне обладнання на судах, які беруть участь у будівництві.

Загальна сума коштів на потреби Пентагону становить $ 740 млрд. Тут вже врахована військова допомога Україні в розмірі $ 250 млн, а також $ 75 млн на закупівлю зброї, тривідсоткове підвищення зарплат для військових, заходи щодо стримування Росії і підготовку військовослужбовців в Східній Європі.

Понад $ 2 млрд закладено на реалізацію нової військової програми - ініціативи щодо забезпечення безпеки в тихоокеанському регіоні для стримування Китаю.

Також проект оборонного бюджету передбачає введення нових санкцій проти Туреччини за придбання нею російських ЗРК С-400. Зокрема, президенту пропонується протягом 30 днів після підписання закону про оборонні витрати ввести «п'ять або більше санкцій» щодо тих турецьких чиновників, які брали участь в процесі придбання С-400.

Юлія Абрамова

Новини

Популярні теми форуму

analytics