Close button

У Кремлі прокоментували зустріч "нормандської четвірки"

У Кремлі прокоментували зустріч "нормандської четвірки"

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков не став називати терміни можливої зустрічі лідерів Росії і України Володимира Путіна і Володимира Зеленського. Він пояснив, що поки немає "субстанції" для підготовки таких переговорів, повідомляє ТАСС.

"Зустріч заради зустрічі не потрібна нікому. Будь-яка зустріч глав держав повинна бути добре підготовлена", - сказав журналістам у середу представник Кремля. За його словами, такою роботою займаються помічники лідерів.

"Але їм потрібна якась субстанція, за яку можна вчепитися, щоб на неї вже якісь розуміння нанизувати, а тут у нас немає субстанції", - зазначив Пєсков. Він висловив упевненість, що "субстанцією може бути тільки виконання паризьких домовленостей". "У цьому плані ситуація важка", - констатував представник Кремля.

Говорячи про можливу дату зустрічі помічників глав держав "нормандської четвірки" (Німеччина, Росія, Україна, Франція), Пєсков підкреслив, що помічники самі узгодять свої дати. "Але є, безумовно, розуміння глав держав, що треба рухатися вперед, глави держав усвідомлюють, що є причиною для такого простою", - сказав представник Кремля. "Причиною є, як ми всі знаємо, невиконання паризьких домовленостей, в цій ситуації невиконання якраз президент РФ Володимир Путін і канцлер ФРН Ангела Меркель вирішили активізувати роботу на експертному рівні, на рівні помічників з тим, щоб намацувати якісь шляхи для знаходження розв'язки з цієї ситуації ", - пояснив Пєсков.

7 грудня Меркель і Путін під час телефонної розмови обговорили врегулювання на Україні. Як повідомляла прес-служба Кремля, під час бесіди була висловлена заклопотаність у зв'язку з відсутністю прогресу в реалізації політичних аспектів мінських домовленостей 2015 року, а також рішень "нормандської четвірки", прийнятих рік тому на саміті в Парижі. Крім того було підтверджено намір продовжувати спільну роботу в "нормандському форматі", в тому числі, по лінії політрадник лідерів Росії, ФРН, Франції та України.

Новини

Популярні теми форуму

analytics