Close button

Лікар розповіла про повторні випадки зараження COVID

Лікар розповіла про повторні випадки зараження COVID

Ризик повторного зараження коронавирусной інфекцією є незначним. Про це заявила завідувачка терапевтичним відділенням лікарні Шамір Асаф А Рофе в Ізраїлі, лікар-інфекціоніст Галина Гольцман, повідомляє РБК.

«Більшість випадків захворювання, які називають повторними, насправді не повторні, насправді або були помилки, або це продовження першого захворювання», - пояснила вона.

За словами Гольцман, на мільйони хворих COVID-19 доводиться лише кілька десятків випадків повторного захворювання.

У тому випадку, якщо зараження коронавірусом відбувається вдруге, то хвороба протікає легше, оскільки імунітет людини вже знайомий з вірусом і починає виробляти антитіла, зробила висновок лікар.

В кінці листопада міністр охорони здоров'я Росії Михайло Мурашко заявив, що повторні випадки зараження в країні зафіксовано і «опубліковано».

Глава Росспоживнагляду Анна Попова, в свою чергу, відзначала, що в світі число зафіксованих повторних випадків зараження COVID-19 становить 24. У порівнянні із загальною кількістю перехворілих по всьому світу це є «вкрай низьким показником», додала вона.

Вперше про випадок повторного зараження повідомили дослідники з Гонконзького університету. Так, через п'ять місяців після першого зараження у 33-річного чоловіка знову виявили коронавірус. Потім про випадок повторного захворювання розповіли американські медики.

Американські вчені з медичного центру «Маунт Синай» в Нью-Йорку заявили, що від повторного зараження коронавирусной інфекцією можуть захистити антитіла. Вони ж можуть послабити вірус, якщо людина заразиться знову. Фахівці попередили, що у тих, хто перехворів COVID-19, антитіла зберігаються близько п'яти місяців.

Вчені з Лондонського імперського коледжу підтвердили, що антитіла можуть за кілька місяців знизитися до такого рівня, що не зможуть захистити від повторного зараження.

Новини

Популярні теми форуму

analytics