Close button

Локдаун для автомобілістів: що заборонять в січні

Локдаун для автомобілістів: що заборонять в січні

Купити автомобіль буде неможливо, а ось відремонтувати - будь ласка, повідомляє Авто24.

Кабінет Міністрів України прийняв Постанову, згідно з яким в Україні продовжено карантин до 28 лютого 2021 року. Крім того, з 8 по 24 січня, відразу після новорічних і різдвяних свят, багатьом громадянам не доведеться виходити на роботу. Адже навчальні заклади та заклади торгівлі переважно будуть закриті або персонал працювати віддалено. Разом з тим, ніяких обмежень в пересуванні громадян будь-яким видом транспорту не передбачається.

Легкові приватні авто

Власники автомобілів зможуть перевозити пасажирів у кількості, передбаченій конструкцією транспортного засобу. При цьому ніяких застережень щодо використання масок в особистих автомобілях немає. Що стосується громадського транспорту, то він також буде працювати, тільки в ньому потрібно буде знаходитися в захисній масці.

vq1uya035c_big.jpgТаксі буде працювати без обмежень

Громадський транспорт

Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив: "Робота транспорту не буде зупинятися під час дії додаткових карантинних обмежень в січні 2021 року. Автотранспорт, в тому числі маршрутні таксі, тролейбуси, трамваї і залізниця будуть перевозити пасажирів у кількості місць для сидіння. Це стосується міського, приміського, міжміського, внутрішньообласного і міжобласного сполучення. Внутрішні авіаперевезення будуть здійснюватися без обмежень. А під час авіаподорожей за кордон ознайомтеся з умовами в'їзду/виїзду, які встановлені для українських громадян країною, куди прямує пасажир ".

Послуги для автомобілістів

Серед закладів, яким дозволена робота при локдауне 8 - 24 січня для автомобілістів - АЗС, автомайстерні. При цьому фуд-зони, кафе або ресторани на автозаправках працювати не будуть, а ось магазини упакованих продуктів на них будуть функціонувати. Вони продаватимуть товари першої необхідності: продукти харчування, лікарські засоби, вироби медичного призначення, гігієни, зв'язку, ветеринарні препарати, корми, паливо.

26143__20e94739-359c-45b3-8b26-498b62928

Також дозволено технічне обслуговування і ремонт авто. Про продаж запчастин, автомобілів і їх реєстрації в Сервісних центрах в постанові не йдеться, тому їх робота буде припинена. Державні та комунальні установи перейдуть на віддалену роботу - це означає, що деякі послуги Сервісні центри надавати будуть (але не реєстрацію або перереєстрацію транспорту). Також поштою можна буде замовити необхідні запчастини (якщо продавець організовує цю послугу).

Новини

Популярні теми форуму

analytics