Close button

Вчені виявили новий вид китоподібних

Вчені виявили новий вид китоподібних

Дослідники вважають, що вони знайшли представників нового виду одного з найдавніших родин китоподібних - клюворилих китів. Команда вчених помітила тварин у водах західного узбережжя Мексики. Фахівці відзначають, що якщо їх теорія підтвердиться, то це стане значним відкриттям серед гігантських ссавців, повідомляє ПМ.

Незважаючи на те, що зустріч з китом - це завжди ризик, вчені вкрай стривожені і раді їх знайомству!

Група дослідників з Інституту Океанографії в Сан-Дієго вивчала води поблизу Мексики в пошуку тварин, які видавали невідомі досі акустичні сигнали. Однак невелика експедиція обернулася нової таємницею! Дослідники натрапили на трьох незвичайних китів поблизу мексиканських островів Сан-Беніто.

«Тварини спливли на поверхню прямо поруч з човном», - сказав біолог Джей Барлоу. «Це була просто феноменальна зустріч. Дуже рідко можна побачити клюворилих кита, а знайти цілу доброзичливу групу - майже неможливо! ».

Спочатку Барлоу і його колеги не усвідомлювали, що зустріли новий вид, проте пізніше, коли вони вивчили фотографії та аудіо-записи, вони помітили деякі особливості тварин. По-перше, у китів було незвичайне розташування зубів, а по-друге, вивчивши ехолокацію тварин, вчені помітили, що вона не збігається з жодною з раніше записаних.

Для підтвердження своєї гіпотези вченим необхідно отримати результати аналізу зразків води, в яких могли міститися клітини шкіри тварин. ДНК китів вкаже чи дійсно вдалося відкрити новий вид.

Клюворилиє кити - найдавніша група китоподібних. Хоча ці тварини досягають 5 метрів в довжину, вченим важко їх спостерігати, оскільки вони, як правило, плавають і живляться на глибині близько кілометра. На таких глибинах у китів більше шансів уникнути зустрічі зі своїм головним ворогом - косатки.

Новини

Популярні теми форуму

analytics